71

Лондон безкомпромисен: Дъщерите на Путин и Лавров паднаха под санкциите

Великобритания разшири санкциите срещу Русия, като наложи лични ограничения на руските граждани Мария Воронцова, Катерина Тихонова и Екатерина Винокурова. Това се посочва в списъка със санкции, актуализиран на уебсайта на правителството на Обединеното кралство, предаде БГНЕС. 

Ограничителните мерки налагат забрана за влизане в страната и замразяване на имущество в случай, че то бъде открито. Отбелязва се, че включването на тези граждани в черния списък има за цел да попречи на Русия "да действа с цел дестабилизиране на Украйна или да подкопава или заплашва териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна".

В съобщение на британското външно министерство изброените лица са наречени "дъщери на президента Путин" и "дъщеря на външния министър Сергей Лавров". В него се казва също, че санкциите се налагат по силата на специални правомощия, които позволяват на ръководителя на британското външно министерство Лиз Тръс да прилага ограничения спрямо всички лица, свързани с руското ръководство или руската държава, ако това би допринесло за прекратяване на конфликта в Украйна. Не се посочва обаче пряка връзка между лицата, включени в списъка, и събитията в Украйна.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?