2374
Следвайте ни

Ликувайте, фенове! Формула 1 Гран При се завръща в Истанбул

viber icon

Пистата "Истанбул парк" отново се връща към календара на Формула 1 през 2021 г. Гран при на Турция ще се проведе на 8-10 октомври!


Миналогодишното състезание бележи първото участие на "Истанбул парк" в календара на F1 от 2011 г. Гран при на Турция се проведе за първи път през 2005 г. Hermann Пистата, проектирана от Tilke, е силно коментирана от шофьорите заради предизвикателното трасе.


Първоначално планирано да бъде заместващо събитие за Гран при на Канада през юни, Гран при на Турция през 2021 г. сега се провежда на 10 октомври б, като предишната дата бе отменена поради ограничения за пътуване заради Covid-19.


За разлика от 2020 г., феновете ще присъстват на тазгодишното събитие. Билетите за трибуните на състезанието бързо се изчерпват. 


Организаторите на състезанието бяха планирали да има фенове и през 2020 г., но тогава нарастващият брой случаи на коронавирус в страната промени тези планове.


Така 2021 г. ще бъде първата Гран при на Турция с присъстващи фенове от десет години насам. По тази причина се очаква висока посещаемост на това състезание. Миналата година се очакваше 100 000 фенове да посетят серийте, като почти половината от тези билети се продават в рамките на часове след излизането им.


Вчера започнаха да пристигат карго полетите със състезателните автомобили и оборудването на летищата в Истанбул. 


Организаторите на Гран при на Турция работят координирано с Министерството на здравеопазването на Турция, за да гарантират безопасността на участниците в състезанието. Ще бъдат въведени редица мерки за срещу пандемията. Пространствата за събития са проектирани да подпомагат социалното дистанциране и зоните ще бъдат редовно дезинфекцирани през състезателния уикенд. Трябва да сте наясно, че маски трябва да се носят през цялото време и температурата ще се измерва при влизане в комплекса.


Всички присъстващи трябва да имат HES код. Всеки посетител трябва да докаже, че е или ваксиниран, възстановили се от COVID-19 през последните 180 дни или да предостави отрицателен резултат от PCR тест, който не е по-стар от 48 часа. Цялата тази информация се събира от мобилното приложение HES, което генерира код и QR код. 


Посетителите от чужбина трябва да попълнят формуляра HES онлайн не повече от 72 часа преди да пътуват до Турция. 

Комплексът "Истанбул парк" се намира на около 45 км източно от Истанбул. Големият трафик е често срещан в Истанбул - а трафикът предизвикан от Гран При през уикенда със сигурност ще бъде увеличен. 
В състезателния комплекс, има ограничен брой места за паркиране. За това, трябва да притежавате билет за паркинг, който трябва да сте закупили заедно с билета за общ вход.


Турция се готви да влезе в календара на F1 GP и за 2022 г. 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Биткойнър

Биткойнър

01.10.2021 | 15:55

Как лесно и бързо да печелим криптовалута Биткойн, само тук и сега : http://bitcoinzavseki.blogspot.com

Отговори
1 1
Майнъ

Майнъ

01.10.2021 | 10:01

За какво да ликувам???? Да не съм турчин? Ако идеята е, че е на 500 км от България - то Гран При на Италия пък е на 36 евро самолетен билет...

Отговори
0 1
Ферарио

Ферарио

01.10.2021 | 21:08

А дали е 45евро входа

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?