49

Летяща чиния каца в ранчо в Ню Мексико на днешния ден

2 юли е обявен за Световен ден на Неидентифицираните летящи обекти (НЛО). С този термин се назовават всички небесни аномалии, свързвани или приписвани на извънземни цивилизации. Датата не е избрана случайно - през далечната 1947 година край американския град Розуел се разбива нещо странно, обявено за летяща чиния с извънземни. Така звучат не само медийните интерпретации, но и първоначалното изявление на Военновъздушните сили на САЩ. Съвсем скоро обаче версията е сменена, като военните твърдят, че това е метеорологичен балон, без нищо извънземно в него. Случаят обаче е засекретен, което още повече засилва хипотезите.

Разкази на очевидци и появилите се след това снимки и видео показали, че в ранчо в Ню Мексико са намерени останки от летателен апарат от материя, непозната на човечеството. Били открити и тела на извънземни, като на едно от тях е направена аутопсия, гласят слуховете.

Град Розуел става сензация, а по-късно домакинства на фестивал на НЛО -  смесица от забава, фантастика и факти, които привличат чудаци, любопитни, самопровъзгласили се за отвлечени от извънземни, както и всякакви любители на абсурдното. 

2 юли се чества като Световен Ден на НЛО от 2001 година.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Галилео Галилей...

Галилео Галилей...

02.07.2022 | 18:06

На байдан паметта се е разбъркала...

Отговори
1 0
Галилео Галилей...

Галилео Галилей...

02.07.2022 | 18:05

Пълно с луди в тая Америка...това е бил Путин!

Отговори
1 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?