Следвайте ни

Летището в Истанбул със специално гише за регистрация на домашни любимци

viber icon

Турското летище Истанбул е създало 24-часово специално гише и помещение за домашни любимци, за да помогне на собствениците да пътуват удобно.

Собствениците няма да се налага да правят допълнителни разходи, ако пътуват със своите домашни любимци, се казва в изявление на администрацията на летището в Истанбул (IGA).

С облекчаването на пандемичните мерки в Турция и увеличения въздушен трафик , броят на домашните любимци, пътуващи със собствениците си, също се е увеличил. Някои авиокомпании позволяват на пътниците да пътуват със своите домашни любимци.

Преди да се качат на борда, трябва да бъдат попълнени самоличността на животното, валиден ваксинационен и здравен сертификат, разрешения за влизане, ако лети в чужбина, и друга документация, изисквана от транзитните страни, се казва в изявлението.

Администрацията поиска единстверэ резервациите да се правят поне шест часа преди полета. Броят на домашните любимци, които могат да се носят в пътническата кабина, до голяма степен зависи от типа самолет. На борда не се допускат някои опасни породи.

Турското летище Истанбул запазва лидерството си от началото на годината, до сега в европейските класации за въздушния трафик , съобщи Европейската организация за безопасност на аеронавигацията (Евроконтрол) миналия уикенд.
Вега летището, чийто първа фаза беше официално отворена само година преди началото на пандемията „се очаква да може да обработва 200 милиона пътници годишно в рамките на няколко години“.
 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?