Следвайте ни

Летище Истанбул е на второ място сред най-добрите летища в света

viber icon

Летище Истанбул бе обявено за второто най-добро летище в света според списъка на „Топ 10 международни летища“ от базираното в Ню Йорк проучване „Най-добрите награди на света за 2021 г.“ от списание Travel and Leisure.


Първите 10 бяха определени чрез оценки от читателите на списанието, в които мега летището в Истанбул получи 91,17 точки, което го отнесе на второ място след сингапурското летище Чанги, което осигури 93,45 точки и традиционно е на първо място от години.


„Летище Истанбул, най-голямото летище в света и най-важният глобален център в региона, продължава да печели оценката на международните институции със силната си инфраструктура, превъзходна технология и опит на високо ниво при пътуване “, се казва в съобщение за пресата.


Той изпревари летищата като международното летище Инчхон в Южна Корея, международното летище Дубай, международното летище Хамад в Катар, международното летище Хонконг и японските летища Токио, Осака и Нарита, както и швейцарското летище Цюрих.


Гласуването започна на 11 януари 2021 г. и приключи на 10 май 2021 г.


В категорията „Топ 10 на международните летища в света“, определена според мненията на читателите на елитното списание Travel and Leisure Magazine, съоръженията бяха оценени по критерий, които оценяваха достъпността, възможностите за разширение, сигурността, зоните за храна и напитки, пазаруване и дизайн.


По-рано този месец Обществото за изследване на въздушния транспорт (ATRS), което действа в рамките на Световната конференция за транспортни изследвания (WCTRS), присъди на летище Истанбул титлата „Най-ефективно летище в Европа“ в категорията за превоз на повече от 40 милиона пътници.


Аеропортът бе удостоен с титлата след оценка на неговите стратегии за управление и измервания на ефективността, капацитета, оперативната ефективност и конкурентоспособност.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Хана

Хана

13.09.2021 | 19:53

А ние едно летище на Пловдив не можем да направим??? Народе???

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?