1939
Следвайте ни

Леонардо ди Каприо става лидер на секта

viber icon

Холивудската звезда Леонардо ди Каприо започва снимки във филм по действителен случай. Актьорът ще се превъплъти в лидера на сектата "Народен храм“ Джим Джоунс в предстоящ филм на MGM, съобщи изданието Deadline.

Джоунс основава сектата  през 1955 г. в Индианаполис, САЩ, в която популяризира т. нар. "християнски социализъм". До 70-те години на миналия век проповедникът открито отхвърля традиционното християнство и обявява, че самият той е Бог. Четири години по-късно той създава комуна, наречена Джонстаун и насърчава последователите си да живеят с него.

През 1978 г. правителството на САЩ изпраща проверка в комуната. До това се стига, след като избягали членове на комуната алармират за нарушения на човешките права. Между проповедника и представители на властите избухва престрелка. Веднага след конфликта лидерът на култа организира масово самоубийство на своите последователи и живота си отнемат 918 членове на комуната, като 304 от тях са деца. Те са изпили гроздова напитка с цианид. Смята се, че някои от тях са били убити, включително съпругата на Джоунс, която е настоявала децата да бъдат пощадени.

"Спрете с истерията. Не е това начинът да умрем. Трябва да умрем с достойнство. Не се страхувайте от смъртта. Тя е приятел. Не изпълняваме самоубийство, а акт на революция срещу нечовешките условия, наложени от света“, казва преди самоубийствата Джоунс в запис, намерен от полицията.

Друг любопитен факт за Джоунс е, че забранява извънбрачните връзки в комуната, но самият той има сексуални отношения с редица мъже и жени, докато е в брачен съюз.

Засега не са потвърдени други имена от актьорския състав, нито за кога е планирана премиерата.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?