Следвайте ни

Лекари съобщиха за нападение с газ в Сирия

Химически вещества, хвърлени от въздуха при нападение в Северозападна Сирия, са предизвикали затруднения в дишането при най-малко девет души, предаде Ройтерс, цитирайки лекари и спасители.

Благотворителното Сирийско-американско медицинско дружество (SAMS), което поддържа болници в Сирия, съобщи, че негови лекари в сирийската провинция Идлиб са съобщили за 11 пациенти, чиито симптоми отговарят на тези при използване на хлор, съобщи в Туитър Мохамад Катуб, един от мениджърите на на организацията, цитиран от БТА.

Според Ради Саад, член на екипа за химически оръжия на "Белите каски", група за гражданска отбрана, която действа в контролираните от бунтовниците части на Сирия, трима от деветимата, пострадали от задушаване, са били спасители, отзовали се на повикване. Два варела с химически газове са били хвърлени от хеликоптери снощи, добави той.

Неправителствената организация Сирийски център за наблюдение на човешките права каза също, че е получила сигнали за случаи на задушаване, след като хеликоптери са взели на прицел град Саракеб.

Сирийското правителство отрича да използва хлор или други химически оръжия в конфликта, който продължава близо осем години.

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?