71
Следвайте ни

Легендата се завръща: Нов Ориент Експрес тръгва от Париж за Истанбул СНИМКИ

viber icon

Нов „Ориент експрес“ е готов да потегли от Париж за Истанбул през 2023 г. Той ще отведе пътниците на луксозна одисея през няколко европейски дестинации, включително Венеция и Сплит.

Известният Ориент Експрес  "Venice-Simplon", който вече превозва пътници от Венеция до Лондон, ще се изправи срещу нов съперник през 2023 г., когато Ориент Експрес "La Dolce Vita" влезе в експлоатация.

Новата базирана в Италия влакова услуга (собственост на хотелската група Accor) се надява да насърчи ново поколение пътници да прегърнат златната ера на пътуването с влак - при условие че нямат нищо против да платят първокласна цена за това екзотично пътуване.


За разлика от Venice-Simplon, който е в арт деко дизайн от 1920-те, версията La Dolce Vita ще впечатли пътниците с различен облик. Композицията ще има интериор от средата на миналия век, вдъхновен от формите и цветовете на 1960-те и 70-те години. Всеки от шестте влака на La Dolce Vita, проектирани от базираното в Милано студио Dimorestudio, ще включва 12 луксозни купета, 18 апартамента, един VIP апартамент и вагон-ресторант, където италианската кухня ще бъде придружена от италианско вино.


Гостите ще се насладят на спокойна обиколка из Европа, като ще премитат през Алпите, плъзгайки се покрай провинциални райони, с езера, гори и плажове по маршрута си. По пътя те ще се насладят на изкуството и културата на градове като Милано , Флоренция, Венеция и Рим. Възможно ще е да бъде избран и по-къс, междинен, маршрут. Най-голям ингерес се очаква при италианските маршрути, които включват между една и три нощувки. Ще има също така да и международни маршрути от  Париж до Рим и Сплит втория по големина град в Хърватия. Като крайната дестинация на луксозната композиция, разбира се ще е Истанбул. 


Компанията представя пътуването като „нов начин за изживяване: природосъобразно приключение, по забравени пътища“, но с цени, струващи средно 2000 евро на нощ, на човек. Това приключение ще бъде предназначено за пътници с много дълбоки джобове.


Стивън Алдън, главен изпълнителен директор на Raffles, Ориент Експрес и Accor, каза: „Вълнуващо е да успеем да върнем изтънчения номадски дух на Ориент Експрес към живот за пътниците от новото поколение.

Снимки от Аccor)

 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Ще мине през кочината ни

Ще мине през кочината ни

18.12.2021 | 11:35

Но след като ни съборят реконструират бетонния мост за наша сметка и след това ще си купуваме за 2000 евро на нож билети за влака

Отговори
1 0
Асан

Асан

18.12.2021 | 08:16

През Кочината ще минава ли?

Отговори
2 0
Антимангал

Антимангал

18.12.2021 | 08:36

Не прочете ли бе манго? Последна спирка е баш кончината Истанбул

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?