4232

Лавров скочи на България: Вие задавате тона в ЕС за Украйна!

"В случай на нови преговори за Украйна, Русия няма да прави никакви паузи в бойните действия"

Външният министър на Русия Сергей Лавров посочи България сред най-активните няколко европейски страни, като Полша и държавите от Прибалтика, които задават тона в ЕС по отношение на Украйна.

"Сега Полша, балтийските държави, Чехия, България напоследък, при сегашното ръководство, тези хора задават тона. А пък еврограндовете са принудени да им припяват",

заяви Лавров в интервю за "Спутник", "Говорит Москва" и "Комсомолская правда", цитират го ТАСС и БТА.

В случай на нови преговори за Украйна, Русия няма да прави никакви паузи в бойните действия, зарече се той.

"Казахме, че сме готови за преговори, но за разлика от тези в Истанбул, няма да правим през периода на преговорите никакви паузи в бойните действия. Процесът трябва да върви",

допълни външният министър на РФ.

Той констатира още, че на украинска територия действат не само френски наемници, но и френски военни инструктори под прикритие, като посочи, че в РФ имат такива данни.

"Разполагаме с информация, че не само френски наемници, но и военни инструктори, може би под някакво прикритие /.../ наред с други представители на военните и спецслужбите на европейски държави работят там (в Украйна)", отбеляза руският първи дипломат.

"Вижте Макрон с нервните му изявления, че трябва да се изпратят френски войници (в Украйна). След това някой там обяснява, че не са го разбрали правилно. А пък той самият казва, че са го разбрали правилно", заяви Лавров.

Франция неколкократно е отричала да има френски военни на територията на Украйна.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?