71

Лавров: Опитаха да взривят газопроводите "Турски поток" и "Син поток"

Русия разполага с информация за опити за взривяване на газопроводите "Турски поток" и "Син поток" в Черно море. Това каза руският външен министър Сергей Лавров на среща с представители на Бангладешката асоциация на възпитаниците на съветски и руски университети в руското посолство в републиката, съобщават руски медии, пише "Труд".

„Сега, когато всички настояват да им позволим отново да изнасят зърно, ние не им забраняваме, просто няма да ги пуснем през хуманитарните коридори, които бяха отворени и, които бяха използвани за изстрелване на тези надводни и подводни атакуват превозни средства не само нашите военни кораби, но и цивилни. И се опитаха да атакуват военни кораби, които патрулираха по трасето на газопровода „Турски поток" и газопровода „Син поток". Те започнаха да патрулират в тези участъци на Черно море, защото има информация, че се опитват и да ги взривят, както бяха взривени "Северните потоци”, допълни още Лавров.

Според него Украйна е използвала хуманитарни коридори в Черно море, за да атакува руски граждански и военни кораби, охраняващи енергийната инфраструктура.

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
пишещ

пишещ

09.09.2023 | 00:40

Отдавна за такива тролски писания като на *русофил*-а трябваше да ви закрият!

Отговори
1 1
русофил

русофил

08.09.2023 | 19:47

Отдавна трябваше Лвов и Киев да ги изравните със земята.Илюзия е ,че украинците някога ще Ви заобичат или ще са неутрални.Украйна трябва да я нама за да има мир на земята. Те са новите нацасти.Не го ли разбрахте?

Отговори
5 14

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?