2374

Лавров обвини Запада в "безпрецедентна русофобия"

Руският министър на външните работи Сергей Лавров обвини днес Запада в "безпрецедентна русофобия", предаде Франс прес.

"Официалната русофобия на Запад е безпрецедентна, а нейният мащаб - гротесков", каза Лавров в своята реч на 77-ата годишна сесия на Общото събрание на ООН. Той се аргументира, че западните сили "не се колебаят да обявят намерението си не само да нанесат военно поражение на (Русия), но и да (я) унищожат".

Лавров иронизира осъждането от Запада на произвежданите в украинските области под руски контрол т. нар. референдуми за присъединяване към Русия и разкритикува особено силно Съединените щати.

"Като се обяви за победител в Студената война, Вашингтон почти се издигна до Божи пратеник на Земята, без никакви задължения, но със свещеното право да действа безнаказано където и когато и да било", заяви руският външен министър. Той обвини САЩ, че се опитват да превърнат целия свят в свой "заден двор".

Лавров защити "референдумите" в окупираните от Русия украински територии, като каза, че местните жители си връщат "земята, където техните предци са живеели в продължение на стотици години".

"Бъдещето на света се решава днес", каза руският външен министър, цитиран от Асошиейтед прес.

Лавров подчерта, че големият въпрос е дали ще има "един хегемон начело", визирайки Съединените щати. САЩ и техните съюзници, а не Русия, както твърди Западът, подкопават агресивно международната система, представлявана от ООН, увери той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
спец

спец

25.09.2022 | 12:02

водка - сельодка,водка - сельодка,лафроф!

Отговори
1 1
Анталия, 10 март 2022

Анталия, 10 март 2022

25.09.2022 | 09:15

Лавров:"Ние никога не сме нападали Украйна!" Завършен циник!

Отговори
5 1
Dii

Dii

24.09.2022 | 23:44

Вярвам че окупантите ще си платят за всички злини които са причинили на Украйна и на останалия свят, надявам се да страдат много и продължително.

Отговори
13 8

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?