2374

Лавров: Кризата в отношенията със Запада е заради кръстоносния поход на НАТО, всички ще плащат

В Киев има нацистка тоталитарна държава и Украйна е останала ненаказана за действията си от 2014 г., смята руският външен министър

Кризата в отношенията със Запада е в резултат от кръстоносния поход на НАТО. Всички виновни, в това число и наемници, ще отговарят за военните престъпления в Украйна, подчерта руският външен министър Сергей Лавров на заседанието на ООН и отхвърли на ниво външни министри западните обвинения, касаещи войната в Украйна, като разкритикува, по думите му, "безнаказаността" на Киев, предадоха световните агенции.

В Киев има нацистка тоталитарна държава и Украйна е останала ненаказана за действията си от 2014 г.

"САЩ и техните съюзници със съучастието на международните организации за защита на правата на човека прикриха престъпления, извършени от режима на Киев", каза Лавров.

"Киев дължи безнаказаността си на своите западни партньори", подчерта Лавров пред западните си колеги, както и пред украинския външен министър Дмитро Кулеба, който също бе на заседанието.

Западните страни се явяват страна в конфликта в Украйна - тези, които снабдяват Киев с оръжие, са заинтересовани от продължението на конфликта и отслабването на Русия", каза още Лавров, цитиран от РИА "Новости".

Той също така отхвърли и работата на Международния наказателен съд, в който Русия няма никакво доверие. Лавров каза, че Международният наказателен съд не е обърнал внимание на над 3000 сезирания за престъпления срещу жителите на Донбас.

"Русия разполага с много доказателства за престъпните действия на ВСУ", каза още Лавров на заседанието на СС на ООН по темата Украйна. Той призова генералния секретар Антониу Гутерииш да използва авторитета си и да поиска от Киев списъка на всички хора, които са загинали в украинския град Буча, като отбеляза, че това до този момент интересува само Русия.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Ани

Ани

25.09.2022 | 04:00

Абе, вие какви хора сте бе? Нямате ли глави, не разбрахте ли, че АМЕРИКА разбута Украйна с Майдана 2014. А и само там ли, колко страни са развалини заради тях, вие им пляскате, пишете против Русия. Поне достойнство да имахте. Жалко, че не разбирате!

Отговори
1 1
КОС

КОС

23.09.2022 | 00:46

Най голямата заплаха е НАТО,ЕС нацистите и запада.

Отговори
9 6
Западняк

Западняк

23.09.2022 | 03:57

Западът е велик. Заплахата си ти и тебеподобни сволочи.

Отговори
5 5
Помним, помним

Помним, помним

23.09.2022 | 00:30

Тоя Пинокио какво заяви публично в Анталия на 10 март 2022 г.? "Ние никога не сме нападали Украйна!"

Отговори
6 9
лекар

лекар

23.09.2022 | 00:10

Нещастен рушляшки алкохолик,и този черен дроб вече ти отива *на кино*!

Отговори
5 10
Име

Име

22.09.2022 | 22:37

Не ползвайте, не купувайте, не гледайте, не общувайте с руснаци, елиминирайте всичко руско. Игнорирайте ги от живота си. Русия сега е ОТРОВА.

Отговори
7 11

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?