Следвайте ни

Лавина в Турция погуби войник, издирват още един изчезнал

viber icon

Михаел ГУШЕВ, кореспондент на в. "Марица"


Турски войник е загинал, а друг е изчезнал при лавина в югоизточната провинция Хакяри, съобщи министерството на отбраната на Анкара днес.

Драмата се разиграла, когато войниците почиствали сняг от път в близост до военна база във високопланински район край границите с Иран и Ирак. 

В изявление от министерството се казва, че двама войници са попаднали в капана в лавината. "Един войник беше спасен и откаран в болницата, но по-късно почина от раните си." 

Губернаторът на Хакяри, Идрис Акбъйък каза, че боецът е претърпял сериозни наранявания при инцидента и не е било възможно да бъде спасен въпреки медицинската намеса.

Акбъйък добави, че 37 спасители и жандармерийски войски работят за спасяването на другия войник, останал под снега.

Днешният инцидент е втори смъртоносен случай за тази година. През февруари 41 души бяха убити при две лавини в източната провинция Ван.

Около 300 служители на аварийната служба издирваха двама души, изчезнали по време на лавина по път, водещ към квартал Бахчесарай на Ван, когато падна втора лавина, и затрупа стотици спасители под снега.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?