46

Лавина удари турско село и уби двама СНИМКИ

Двама души загинаха при лавина в източния турски град Ерзурум, съобщи вчера Службата за бедствия и извънредни ситуации (AFAD). Страната е изправена пред изключително тежки зимни условия тази седмица.

Лавината е ударила квартал Хорасан в източния град Ерзурум около 15 ч. Спасителни екипи с моторни шейни и линейки са били изпратени незабавно в района.

Областният управител Окей Мемиш заяви за медиите, че административният управител на селото е изпратил двамата служители да проверят воден проблем. "По това време пада лавина и затрупва двама наши граждани".

Екипът на AFAD от 6 души, който достигна до лавинната зона с моторна шейна на община Ерзурум, незабавно започна работа по издирването на хора под снега.  В проучването, извършено от екипи на AFAD, са открити мъртвите тела на двама души, които са били около 3,5 часа под снега.

„За съжаление бяха достигнати телата на двама наши граждани, които бяха застигнати от лавината в квартал Хорасан в Ерзурум“, казаха от AFAD.

Източна Турция често преживява тежки зими с обилни снеговалежи и сурови студове. Ерзурум е домакин на някои от най-популярните ски писти в страната. Там е популярния ски курорт Паландьокен.

Снимки: Анадолска агенция

 


 
 
 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?