49

Лъв разкъса посетител в зоопарк, влязъл в клетката му

Лъв в зоологическа градина в Гана уби мъж, който прескочил оградата и се озовал в заграждението му в неделя, съобщиха представители на дивата природа в изявление.

Мъжът е бил нападнат от лъва, след като е прескочил охранителната преграда на зоопарка в столицата Акра, съобщи Комисията по горите - държавната агенция, която отговаря за дивата природа в Гана.

"Нарушителят е бил нападнат и ранен от един от лъвовете, в рамките на заграждението", се казва в изявлението, като се добавя, че той е починал от нараняванията си.

Лъвът, лъвицата и двете им лъвчета все още се намират на сигурно място в заграждението си в зоопарка в Акра, се казва още в съобщението.

Говорител на полицията заяви пред АФП: "Разследваме случая, за да установим как мъжът е проникнал в забранената зона".

Зоологическата градина в Акра е създадена като частна менажерия в началото на 60-те години на миналия век от първия президент на Гана Кваме Нкрума. Зоологическата градина в Акра е отворена за посетители след свалянето му от власт през 1966 г.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Сашко

Сашко

30.08.2022 | 12:37

На това камикадзе му е умръзнал живота и така е решил да се самоубие ,още повече че имало малки лъвчета които те пазят като очите си, прасто самоубиец - отчаян от живота

Отговори
2 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?