46
Следвайте ни

Лъв почина от коронавирус

viber icon

13-годишен африкански лъв от зоопарка в Хонолулу, САЩ, почина от коронавирус. Животното си е отишло на 11 октомври, а новината за кончината му бе обявена едва в петък.

Лъвът на име Екунду е бил заразен с коронавирус, вероятно от посетител, пише БГНЕС.

 Екунду и приятелката му - 12-годишна женска на име Мокси, са първите животни, показали признаци на заболяване на горните дихателни пътища, като са кашляли много.

 Резултатите и на двата лъва са се оказали положителни за SARS-CoV-2, но данните от тестовете са излезли едва след като мъжкото животно е починало. Екунду е починал точно една седмица след първоначалните признаци на заболяването.

Ветеринарният лекар от зоологическата градина Джил Йошицедо каза, че „макар повечето инфекции с SARS-CoV-2 при големи не-домашни котки да преминават леко и се повлияват добре от палиативни грижи, то Екунду вероятно се е заразил с тежка форма на Covid, при която е развил тежка пневмония с летален изход“.

Симптомите на неговата партньорка Moxy намаляват бързо и се очаква тя да се възстанови напълно.

Екунду е роден на 2 ноември 2007 г. и идва в зоопарка в Хонолулу през 2010 г.

Към момента все още не е ясно как са се заразили животните. Всички служители, които са в близък контакт с лъвовете, са били ваксинирани, а впоследствие са дали и отрицателни проби за вируса. Ръководството на зоопарка призова посетителите да носят маски.

Коментари (4)

kak'Сиика

kak'Сиика

18.10.2021 | 00:42

Тази вдовица с две малки лъвчета ...да му се скъса сърцето на човек от жалост

Отговори
1 0
Пенчо Питанката

Пенчо Питанката

17.10.2021 | 23:58

Абе къде е КУКУ? Къде си бре ковидзомби?

Отговори
0 1
Пенчо Питанката

Пенчо Питанката

17.10.2021 | 23:57

А случайно да не е бил домашен любимец, та от човек прихванал. От утре,всички лъвове в парка под карантина, антилопите,зебрите и гнутата също. всички с маски и на 3 метра дистанция. Тестове всеки ден. Който лъв напусне клетката седи 3 месеца на пости,само от кости. А журналята писали и преписали статията с ритници вън от редакциите. Малоумници,именно голяма част от естествените коронавируси ги има по животните. Това не е новина,а измислица.

Отговори
0 2
Хахаха

Хахаха

17.10.2021 | 23:56

Да не е ял прилеп ? Само глупости пишете . Слон няма ли да пукне от корона ? Вече всичко живо с корона . Само в Африка нещо няма . Там си имат Ебола .

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?