71

Ламбе още по-нагъл: Щастлив съм, че запалих българския клуб в Битоля

Ламбе Алабаковски, който бе осъден условно за палежа на българския културен център "Иван Михайлов" в Битоля  направи нагло изказване, с което провокира цяла България. Вандалът, който се изявява като певец, каза, че е радостен и щастлив от това, което е направил. Изявлението Алабаковски е направил в "Бомбакис подкаст", предаде БТА.

"Това беше кулминацията на всички патриотични чувства, които всички имаме, но не ги изразяваме. Или ги изразяваме по различни начини. Това е прилив на емоции. От днешна гледна точка съм много щастлив от това, което направих, защото в крайна сметка, след толкова време, всичко това излезе в полза на нашият народ. Никой няма право да те провокира в твоята собствена къща и да ти поставя ултиматуми", каза Алабаковски.

.На 4 юни тази година, рано сутринта той изсипва туба със запалителна течност пред входната врата на сградата, в която се помещава културният клуб „Иван Михайлов”, запалва я и бяга от мястото на престъплението с велосипед. Малко по-късно Ламбе беше арестува, но получи най-ниската възможна присъда - шест месеца условно

35-годишният Алабаковски се появи и като говорител на протестите срещу т. нар. "френско предложение" за споразумение между РСМ и България, които опозицията организира през лятото, а след приети поправки в Закона за фондациите и сдруженията сдружението "Иван Михайлов" в Битоля беше заличено от Централния регистър.


 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Аноним

Аноним

21.04.2023 | 18:52

Щастлив е,защото банковата сметка ще набъбне!!!!Точно след завръщането си от Америка,той се изяви като ,,герой''!Ясно е от къде!

Отговори
3 0
Майна

Майна

21.04.2023 | 12:50

А аз ще бъда много по щастлив ако те набарам и ти отрежа болшевишката комунистическа гну-сна тиква про-ста

Отговори
12 1
българин

българин

21.04.2023 | 12:49

Веднъж ходих,видях каквото исках и сега мога да кажа - ликвидирайте ВСИЧКИ раздадени паспорти и документи,въведете ВИЗОВ КОНТРОЛ,не се интересувайте от тях,пропадналите и заблудени *македонски* душици!Ние нямаме от тях никаква нужда,гъза да си съдерат не могат да променят историята,да си живуркат в блатото- скоро ще бъдат малцинство,а албанския ще стане първи официален език!

Отговори
12 0
Ламбе Алабаковски,фен на горящите факли и горд,че ни бил подпалил клуб

Ламбе Алабаковски,фен на горящите факли и горд,че ни бил подпалил клуб

21.04.2023 | 12:00

Клуба и нагляр-лъжец,че българите го били предизвикали в неговата къща(т.е.-Северна Македония).Слушай какво,Ламбе:първо,я ни ги заяви тия неща лично,не по каст”Бомбакис..нещо си” и моментално ще установиш,че самия ти ще се превърнеш моментално в горяща ламбада-в унисон с името и страстите ти и действията ти.Второ:провокаторите сте вие,не ние българите,така че и в това си лъжец.Трето:живееш в псевдо държава,неспазваща конституция и закони,соказано с незаконната ти присъда-6мес.УСЛОВНО под домашен арест,т.е.едно голямо НИЩО ЗА УМИШЛЕН ПАЛЕЖ ПО ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ И НАЦИОНАЛНА АГРЕСИЯ!!!Доказано и съда ви,и прокуратурата ви,и всичките ви държавни институции,включ.вътрешното ви министерство,сте пълни аматьори,беззаконници и подклаждащи огън за национална агресия към държавата и народът ни!!!С две думи-пълни задръстеняци,неандерталци и съвременни народоубийци сте,с векове назад от всякаква хуманна мисъл и поведение на нормални хора,камо ли..бленуваната ви Европа и европейци!!За канибали в Африка ставате и за пещерняци в пещерите,нищо др.А след 20-30г. някакъв пи-смислен начин на живот,а не сега с фашиста ви Пендаровски..може,ако сте се развили като хуманоиди..и да си вдигнете носа,да се огледате и да дойдете да разговаряте нормално с др.хора,народи,съседни страни и европейци!Сега-обратно в пещерите,дето ви държат всичките и ви промиват мозъците умишлено Пендаровски и шайка злобни убийци и платени лакеи на Сърбия и Русия!

Отговори
8 0
Завинаги жълт

Завинаги жълт

21.04.2023 | 11:47

Ламбо, от космоса си личи, че си българин. Такава простотия само българин може да направи и после да се хвали. Мисля, че не трябва да пееш, а да четеш. И започни с историята, с Българската, щото Северномакедонската е половин страница

Отговори
14 1
1912

1912

21.04.2023 | 11:45

Отцеубийци и майкопредавници... Да си стоят при сервите и при московците ! Не ни трябват ! Нито на нас, нито на Европа. Безнадеждни дебили...

Отговори
13 1
okokoko

okokoko

21.04.2023 | 11:40

bravo lambe, edin maluk problem. dori neznam kude e macedonia. tva nqkva marka vafli li e kvo e?

Отговори
10 0

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?