Следвайте ни

Кутсуз: Нероденото бебе на Меган и Хари плаща жестоки данъци на САЩ

viber icon

Херцогът и херцогинята на Съсекс очакват първото си дете, но вълнението, че ще стават родители за първи път може да бъде съпътствано и с нежелани данъци.

Като американска гражданка Меган и детето й трябва да плащат налози в САЩ. С наближаването на датата на раждането и на „данъчния ден“ в САЩ - 15 април, ВВС обяснява защо кралските особи може да бъдат принудени да дават пари на американското федерално правителство.

САЩ са една от малкото страни, които налагат данъци въз основа на гражданството, а не на местожителството. Сред другите страни, които облагат с данъци граждани, които нямат местожителство в тях, са Еритрея и Мианмар.

Това означава, че макар херцогът и херцогинята да живеят във Фрогмор Котидж в Уиндзор, американското правителство ще очаква Меган да подаде данъчна декларация пред Службата за вътрешни приходи на САЩ (IRS).

Това важи и за бебето на Хари и Меган. Всеки американец, който е живял в САЩ през последните пет години, автоматично предава гражданството си на отрочето си.

Очаква се Меган да кандидатства за британско гражданство, но процесът отнема време. Преди сватбата им през 2018 г. секретарят по комуникациите на Хари Джейсън Кнауф заяви, че тя „трябва да отговаря на всички изисквания за имигрантите“. Това означава, че трябва да е живяла във Великобритания най-малко пет години.

След като стане британска гражданка, херцогинята може да се откаже от американското си гражданство и задължението си да плаща данъци в САЩ.

Но процесът не е лесен и изисква плащането на повече данъци. Американското правителство налага изходен данък върху всички активи, притежавани от гражданин над 18 години и половина, който се отказва от гражданството си.

Макар че херцогинята на Съсекс ще може да се откаже от американското си гражданство след няколко години, когато стане британска гражданка, детето й ще трябва да чака, докато навърши най-малко 16 години.

Според американските закони непълнолетните лица под 16 години нямат изискваната зрялост за отказ от гражданство.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?