4020

Курти към РСМ: Поддържайте по-близки връзки с Косово, Албания и България

Знаме с карта на „Голяма Албания“ беше издигнато снощи в Тетово, Северна Македония, на концерт, организиран от общината по повод посещението на косовския премиер Албин Курти в града, съобщи МИА.

На картата „Голяма Албания“ обхваща части от Северна Македония, Черна гора, Сърбия и Гърция.

Снимка със знамето е била качена на официалния профил на кмета на Тетово Билял Касами във Фейсбук. На събитието са присъствали още лидерът на „Алтернатива“ Африм Гаши и Изет Меджити, който обяви създаването на ново политическо движение в албанския блок след напускане на Демократичния съюз за интеграция.

Пред множеството Курти заяви, че Северна Македония трябва да стои по-близко до Косово, Албания и България и по-далеч от Сърбия, която не се е дистанцирала нито от Слободан Милошевич, нито от Владимир Путин. Според косовския премиер по този начин Скопие ще бъде по-близо до членството в Европейския съюз, а регионът на Балканите ще стане по-сигурен.

Курти и кметът на Тетово Билял Касами се обявиха за по-бързо изграждане на пътната връзка Тетово – Призрен (Косово), който преминава през планината Шар.

По време на вчерашната си визита в Скопие и Тетово Курти нямаше срещи с държавното ръководство на Република Северна Македония, нито с представители на албанските партии в управляващата коалиция.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Зловредното влияние на Белград и голямата опасност за Косово

Зловредното влияние на Белград и голямата опасност за Косово

12.08.2023 | 21:30

https://debati.bg/zlovrednoto-vlianie-na-belgrad-i-golyamata-opasnost-za-kosovo/

Отговори
2 0
България

България

12.08.2023 | 17:35

Напълно прав е!

Отговори
13 1
скапана шорошояда, много плюс бе, тогава

скапана шорошояда, много плюс бе, тогава

12.08.2023 | 21:51

оди му седни на ...

Отговори
1 4
разделяй и владей

разделяй и владей

12.08.2023 | 16:13

шорошоядската демагогия достига нови висини, докато там македонските шорошляци представят злата Русия, нещата нещо, като те - Украйна и България под руско влияние също да ги завладее, а нашите шорошляци, как пък заради комунистите и Русия сега има Северна Македония ... важното шорошляшката опорка лошата Русия да тече, нищо че малко няма логика нещата да са хем тако и вако!

Отговори
1 12
Бай Курти от Куртово Конаре

Бай Курти от Куртово Конаре

12.08.2023 | 16:03

Тоя шиптъряга ме понтира, Слава на Путин!

Отговори
1 7

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?