Следвайте ни

Куршум вместо инжекция! Американски щат въведе разстрела като смъртно наказание

viber icon

Камарата на представителите на американския щат Южна Каролина одобри разстрела като алтернатива на електрическия стол или смъртоносната инжекция за осъдените на смъртно наказание, предаде Асошиейтед прес.

Този въпрос е бил повдигнат за обсъждане поради недостига на смъртоносни инжекции. Според новия законопроект, в случай на недостиг на инжекция, затворникът ще трябва да избира между електрически стол или разстрел.

Документът на Камарата на представителите е леко модифицирана версия на проект, одобрен от държавния Сенат през март. Затова законът ще бъде повторно одобрен от Сената и изпратен до губернатора, който вече обеща да го подпише.

В момента 37 души, осъдени на смъртно наказание, се държат в държавните затвори, трима от тях са изчерпали възможността за обжалване и в резултат на това трябва да бъдат екзекутирани.

Южна Каролина ще се превърне в четвъртия щат на САЩ, който ще позволи разстрел като смъртно наказание. Очаква се обаче новите правила за изпълнение да бъдат оспорени в съдилищата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?