2374

Кулеба: Ако спрат доставките на оръжие, Украйна ще воюва с лопати

Украинският външен министър Дмитро Кулеба каза, че дори доставките на западно оръжие за Киев да спрат, страната му ще продължи да се противопоставя на Русия и ще се „воюва с лопати“. Той направи това изявление в неделя вечерта в ефира на телевизионния канал ARD.

"Ако нямаме оръжие, добре, тогава ще воюваме с лопати, но ще се защитаваме, защото тази война е война за нашето съществуване", каза Кулеба.

„По този начин, колкото по-скоро получим оръжие, колкото по-скоро то бъде изпратено, толкова по-голяма ще бъде помощта за нас“, каза той. „Ако оръжията бъдат изпратени по-късно, ние все пак ще ви благодарим, но тогава много ще бъде загубено, много хора ще загинат“, добави ръководителят на украинското външно министерство.

В същото време Кулеба подчерта, че никой на Запад не трябва да смята, че Украйна би била по-склонна да прави отстъпки без доставки на оръжие. Министърът призна, че в Украйна има значително по-малко оръжие, отколкото в Русия.

„Не можем да спечелим войната с такъв дисбаланс“, заключи той, като посочи, че Киев се нуждае от системи за противовъздушна отбрана, добавя ТАСС.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
сем

сем

21.06.2022 | 07:49

Баш ти ,мекотело-да воюваш-съмнително!!!!!Не би се изложил на огънят!!!!!

Отговори
2 2
София прайд

София прайд

20.06.2022 | 14:08

Пратете лопати на аграрните фашаги!

Отговори
4 3
Слава Україні❤️Братя ПОКЛОН ГЕРОИ! БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ

Слава Україні❤️Братя ПОКЛОН ГЕРОИ! БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ

20.06.2022 | 11:26

Слава Україні❤️Братя ПОКЛОН ГЕРОИ! БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ, МОМЧЕТА! БИЙТЕ СЕ ЗА СВОБОДАТА СИ, БИЙТЕ СЕ ЗА ЗЕМЯТА СИ, ПАЗЕТЕ СЕМЕЙСТВАТА СИ, ДОМА СИ И ВЯРВАЙТЕ В БОГА! ВЕЛИКАТА ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА ЗА ВАС ЗАПОЧНА! НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ! ЦЯЛА ЕВРОПА СЕГА ВАЗИ ГЛЕДА!

Отговори
4 6
в служба

в служба

20.06.2022 | 11:19

Този кулеба е нещастен тъ.панар в служба на глобалните хулигани!!

Отговори
5 4
Българин

Българин

20.06.2022 | 10:57

Аиде на село

Отговори
6 3
Слава

Слава

20.06.2022 | 13:38

Украiне

Отговори
3 5

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?