Следвайте ни

Куба ще разплаща дълговете с ром

viber icon
Куба измисли необичаен начин да изплати многомилионния си дълг към Чехия – с бутилки от известния си ром, съобщиха официални представители в Прага. Чешкото финансово министерство обяви, че Хавана е направила предложението по време на скорошни преговори по въпроса, предаде бТВ.

Куба дължи на чешките власти 276 млн. долара и ако предложението бъде прието, чехите ще имат кубински ром, който ще им стигне за повече от век, отбелязва Би Би Си. Прага обаче все пак предпочита да получи поне част от парите в брой. Дългът на Хавана е от времето на Студената война, когато Чехословакия е част от комунистическия блок, припомня Би Би Си.

От чешкото финансово министерство посочиха, че изплащането е възможно или с ром, или с лекарства. Кубинските медикаменти обаче нямат сертификат за ЕС, така че разплащането с по-традиционно лекарство, което е и популярно в Чехия, може да се уреди по-лесно, допълва кореспондентът на медията Роб Камерън в Прага. Според статистиката за миналата година Чехия внесла от Куба ром на стойност повече от 2 млн. долара, посочва „Фокс нюз”./ "Пазарджишка Марица"


Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?