Следвайте ни

Куба разработва ваксини срещу COVID-19, започва имунизациите

viber icon

Куба ще започне от следващата седмица да ваксинира населението си с ваксини собствена разработка, които са все още в експериментална фаза, съобщиха кубинските власти, цитирани от Франс прес.

Островната държава е единствената в Латинска Америка, която разработва пет ваксини. При ваксинационната кампания, която ще започне от столицата Хавана и провинциите Сантяго де Куба и Матансас, ще бъдат използвани двете ваксини в най-напреднала фаза на разработване.

Тези две ваксини - "Абдала" и "Соберана 2" са тридозови. "Смятаме, че ще успеем да ваксинираме 2 % от населението към юни, 33 % към юли и 70 % към август", заяви здравният министър Хосе Анхел Портал.

"Първите ваксинации ще послужат като истинско мащабно изпитване с надеждата, че това ще позволи одобрението на тези ваксини през юни", каза министърът.

Ваксината "Абдала" е преминала третата и заключителна фаза на клинични изпитвания, чиито резултати се анализират, а "Соберана 2" се очаква да премине заключителната си фаза на изпитване в средата на май, отбелязва АФП. 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?