49
Следвайте ни

Кризата на Острова: Баронеса моли с писма наши тираджии да се върнат

viber icon

Британските власти се принудиха да прибегнат към нестандартен ход, за да решат кризата с липсата на шофьори. Хиляди наши и други източноевропейски тираджии, които са работили на Острова, получиха писма с молба да се върнат обратно. Посланията са подписани лично от  отговорника за пътищата и транспортния превоз в британското правителство баронеса Шарлот Виър. По данни на английската преса писмата са над 1 000 000 и са изпратени до всички шофьори на камиони, които някога са работили в Обединеното кралство.

"Вашите ценни умения и опит никога не са били по-необходими от сега. Има фантастични възможности за шофиране на HGV в логистичната индустрия, а условията на заетост и заплащане се подобряват в целия сектор. Освен привлекателните нива на заплащане виждаме повече възможности за гъвкава работа, фиксирани часове, фиксирани дни, на пълен работен ден и на непълно работно време. Никога не е имало по-подходящ момент да намерите типа работа на шофьор на тежкотоварен автомобил, който ви харесва”, са само част от посланията на баронеса Виър до тираджиите. 

Според сдруженията на българските превозвачи обаче апелът едва ли ще даде резултат. „Няма български шофьори, които да са готови да си оставят работата у нас или в Европа, за да отидат и да се трудят едва 3 месеца във Великобритания“,  коментира Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи.

„Шофьорите, които искаха да работят във Великобритания, останаха. Британците много настояваха за Брекзит и накрая се случи, което всички ги предупреждаваха, че ще стане. Може би това ще се случи и при нас, ако влязат в пълна сила рестрикциите на новите транспортни правила в Европейския съюз, известни още като Пакет „Мобилност“, коментира още Арабаджиев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?