4232

Критично! След САЩ: Германия каза край на Украйна

Това е една четвърт от нашите собствени запаси от този вид системи, не можем да прехвърлим повече

 

Германия вече е прехвърлила на Украйна, като се вземе предвид третата система за противовъздушна отбрана Patriot, която скоро ще бъде доставена, една четвърт от собствения си запас от тези оръжия.

Това подчерта министърът на отбраната на ФРГ Борис Писториус преди началото на срещата с колегите си от страните от НАТО, Комисията Украйна-НАТО и коалицията "Рамщайн“ в Брюксел, съобщава Укринформ.

"Ще прехвърлим трета система Patriot в Украйна. По този начин Германия предоставя общо три системи за Украйна...

Това е една четвърт от нашите собствени запаси от този вид системи, не можем да прехвърлим повече. Другите страни сигурно биха могли да дадат по една“, подчерта военният министър на Берлин, цитиран от "Фокус".

Той напомни, че Германия е започнала инициатива за укрепване на противовъздушната отбрана на Украйна, която вече е постигнала известен успех, но все още има какво да се желае.

Според Писториус Германия също така осигурява обучение за работа с Patriot и прехвърля ракети с голям обсег на военните на Киев. Тези ракети са придобити от Украйна като част от съвместните усилия на Германия, Дания, Норвегия и Нидерландия, добави той.

"Продължаваме да работим. Всяка система, всяка ракета е важна. Те помагат за защитата на хората и инфраструктурата“, подчерта Писториус.

Той също така потвърди, че партньорите продължават да проучват всички възможности за увеличаване на производството на Patriot, водят преговори с производители в САЩ и т.н., но проблемът е, че всичко това ще отнеме време.

Отговаряйки на въпрос за германските ракети с голям обсег на действие Taurus, министърът отбеляза, че "всичко вече е казано“ по този въпрос.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?