Криптовалутите вече ще минават и през PayPal

Ще можем да плащаме на 26 млн. търговци с Bitcoin, Ethereum Cash и Lifecoin

Платформата за онлайн плащане PayPal обяви, че скоро ще позволява на клиентите си да се разплащат и с криптовалути, съобщи Engadget. За момента това е най-големият канал за валута, предприел този скок в дигиталните пари - през услугата минават 222 млрд. долара годишно.

От 2021 г.  първо американците, а после всички от 346-те милиона потребители на PayPal ще могат да съхраняват, купуват и продават Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash и Litecoin - четирите най-популярни криптовалути в момента.

Компанията вече има условен лиценз за търговия с криптовалута от Държавния департамент за финансови услуги на САЩ. Съответно Bitcoin поскъпна и отноно мина ръба от 13 000 долара.

PayPal се ползва от 26 млн. търговци по света, но те няма да са подложени на риска от променливостта на криптовалутите - компанията ще конвертира виртуалната валута в легална и тогава ще извършва плащането. Освен това компанията щe реализира фиксациите на криптовалутите, които традиционно са веднъж дневно, в реално време, и няма да начислява такси за трансакциите.

Това има потенциала да стабилизира волатилните криптовалути, които иначе са по-бързи и гъвкави за разплащане от традиционните. Според PayPal това е бъдещето на плащането и те се надяват услугата им да се разпространи бързо по цял свят, пише clubz.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?