Следвайте ни

Криптовалутите вече ще минават и през PayPal

Ще можем да плащаме на 26 млн. търговци с Bitcoin, Ethereum Cash и Lifecoin

viber icon

Платформата за онлайн плащане PayPal обяви, че скоро ще позволява на клиентите си да се разплащат и с криптовалути, съобщи Engadget. За момента това е най-големият канал за валута, предприел този скок в дигиталните пари - през услугата минават 222 млрд. долара годишно.

От 2021 г.  първо американците, а после всички от 346-те милиона потребители на PayPal ще могат да съхраняват, купуват и продават Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash и Litecoin - четирите най-популярни криптовалути в момента.

Компанията вече има условен лиценз за търговия с криптовалута от Държавния департамент за финансови услуги на САЩ. Съответно Bitcoin поскъпна и отноно мина ръба от 13 000 долара.

PayPal се ползва от 26 млн. търговци по света, но те няма да са подложени на риска от променливостта на криптовалутите - компанията ще конвертира виртуалната валута в легална и тогава ще извършва плащането. Освен това компанията щe реализира фиксациите на криптовалутите, които традиционно са веднъж дневно, в реално време, и няма да начислява такси за трансакциите.

Това има потенциала да стабилизира волатилните криптовалути, които иначе са по-бързи и гъвкави за разплащане от традиционните. Според PayPal това е бъдещето на плащането и те се надяват услугата им да се разпространи бързо по цял свят, пише clubz.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?