46

Кремъл: Пишман политици искат да докарат инсулт на хората

Руският концерн "Газпром" извършва профилактични работи на газопровода "Северен поток" тогава, когато е предвидено по правилник, тъй като следи за сигурността на доставките, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Песков говори пред телевизиите "Росия 1" и "Росия 24". Той бе запитан защо на "Северен поток" не се прави профилактика възможно най-често с оглед оръжейните доставки от Европа за Украйна, пояснява агенцията.

"Газпром" десетилетия наред печелеше реноме като надежден гарант на енергийната сигурност, надежден доставчик. И ние сме убедени, че "Газпром" не е направил нито една стъпка, която да разклати това реноме", подчерта Песков.

Според него "европейските пишман политици" действат абсурдно, като отказват ремонт на инсталациите за "Северен поток". "Щом европейците съвсем абсурдно вземат решение да се откажат от сервизното обслужване на своето оборудване, по-точно на оборудването, което е собственост на "Газпром", вината е на онези политици, които са взели решението за санкции", каза говорителят на Кремъл.

Песков изтъкна, че тези политици "карат сега своите граждани да умират от инсулти, щом видят сметките за електроенергия". "А сега, когато се захлади, нещата ще се влошат още повече", прогнозира той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Спокоен

Спокоен

04.09.2022 | 21:28

Песков, прибра ли децата от Запада?

Отговори
3 1
Надя Драганчева,Тутракан

Надя Драганчева,Тутракан

04.09.2022 | 19:26

Надя Николова Драганчева се казвам от Тутракан.На 70 години съм.Живея на ул.Панайот Хитов5 до стария пазар.Търся си млад турчин приятел любовник

Отговори
0 5

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?