71

Край на възпирането: САЩ измислиха как да унищожат руските ядрени ракети

Русия разполага с 6257 ядрени бойни глави, а САЩ - с 5550

 

Съединените щати работят за това да могат чрез използването на стратегически неядрени оръжия да неутрализират ядрения потенциал на Москва. Това съобщава Newsweek, като се позова на материали, публикувани от руски медии.

Руско онлайн списание е публикувало статия за плана на САЩ да унищожи значителна част от руския ядрен потенциал, преди Москва да реши да предприеме ответни действия.

 
 Публикацията е широко разпространена в Руската федерация, като в нея се посочва, че в средносрочен план САЩ ще се опитат да придобият стратегически неядрени оръжия с кратко време за полет до цели, което няма да подлежи на никакви международни ограничения.

Такива стратегически високоефективни системи за стрелба трябва да работят на принципа на разузнавателните ударни комплекси, системите за оръжия с насочена енергия и други усъвършенствани системи.

Русия разполага с 6257 ядрени бойни глави, а САЩ - с 5550

 

В статия на една от информационните агенции се отбелязва, че "теорията за възпиране в САЩ и страните от НАТО е заменена от теорията за изпреварващи силови действия".

Твърди се, че САЩ планират стратегически настъпателни операции, при които ще бъдат унищожени значителен брой руски ядрени оръжия, преди командването да реши да предприеме ответни действия, съобщава Newsweek.

Тази широко разпространена публикация се появява, след като руският президент Владимир Путин намекна за възможно използване на ядрени оръжия.

Миналия месец Путин обвини Запада в "ядрен шантаж". Той заяви, че Русия ще използва всички налични средства, за да защити това, което той нарече своя териториална цялост.

По данни на Асоциацията за контрол на въоръженията от януари миналата година Русия разполага с 6257 ядрени бойни глави, а САЩ - с 5550.

Западното разузнаване обаче не вижда признаци, че Русия подготвя ядрен удар. Но въпреки това администрацията на Байдън е разтревожена от ядрената реторика, която идва от Русия.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Ива

Ива

11.11.2022 | 09:12

Щом има такава статия са затънали в кацата с л....... и търсят внимание и уважение.

Отговори
1 2
история

история

11.11.2022 | 06:46

Империите на злото. Според Кисинджър, Америка от както е създадена, не е спряла да воюва. Но, според историята, всяка империя си залязва и си отива след определен период....

Отговори
12 7
Западняк

Западняк

11.11.2022 | 03:28

Ти ще си първият. Избери си къде го искаш.

Отговори
5 4
Сащ да мислят как да си пазят континента

Сащ да мислят как да си пазят континента

11.11.2022 | 02:14

Русия ще ги натегли всичките

Отговори
10 12
Дааам

Дааам

11.11.2022 | 00:14

САЩ се управлява от психопати. Нищо добро не чака света.

Отговори
17 13
Тролев

Тролев

10.11.2022 | 23:27

Щом като Марица го казва значи е истина

Отговори
17 3

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?