3906

Край детска площадка в Москва: Маскиран стреля с автомат наред, уби един

Жена и двете ѝ деца – на 9 г. и на 5 месеца, по чудо избягали от стрелеца. Тя разказала пред органите на реда, че е видяла мъж с маска и с автомат в ръце, който тичал и стрелял по минувачите

 

Маскиран мъж откри огън по преследван от него човек по улиците на Москва, съобщи lenta.ru, цитирана от bTV. 

Стрелецът бил облечен изцяло в черно. Той нападнал жертвата си в района на детската площадка.

След първия изстрел преследваният мъж побягнал, но преследвачът го настигнал и с изстрели го повалил на земята близо до входа на жилищен блок на ул. „Алексей Свиридов".

Жена и двете ѝ деца – на 9 г. и на 5 месеца, по чудо избягали от стрелеца. Тя разказала пред органите на реда, че е видяла мъж с маска и с автомат в ръце, който тичал и стрелял по минувачите.

Екс/@TheNewsTrending

След сигнал за стрелбата полицията започва да издирва убиеца. Първоначално той се укрива по входовете на жилищни сгради.

Служителите на реда проверили и всички превозни средства в района, защото очаквали, че наемникът се е скрил в някоя кола. Претърсват и гориста местност в района.

В крайна смета заподозреният е задържан на Аминевското шосе след престрелка, ранен е в крака.

Убитият е син на шефа на компанията Mediasystem Group Андрей Балишански. Фирмата се занимава с мултимедийно оборудване, LED и LCD екрани, като ги предоставя на големи изложби и събития.

На задържания стрелец е повдигнато обвинение за убийство и за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси за него.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?