Следвайте ни

Краят на адвоката на Тръмп: Отнеха правата на Джулиани

viber icon

Апелативният съд във Вашингтон отне адвокатския лиценз във федералния окръг Колумбия на Руди Джулиани, предаде Ройтерс. Джулиани беше адвокат на предишния президент на Америка Доналд Тръмп и бивш кмет на Ню Йорк.

Съдът издаде заповедта, на база лишаването на Джулиани от правото да упражнява адвокатска професия в щата Ню Йорк от преди две седмици. Тогава нюйоркски апелативен съд стигна до заключението, че адвокатът на Тръмп е излъгал, твърдейки, че победата на клиента му на президентските избори през ноември е била открадната.

Според съда, разгласявайки лъжливи твърдения, Джулиани е заплашил обществения интерес и може да подкопае доверието в изборния процес.

"Тези неверни твърдения са направени с цел неправилна подкрепа на тезата на Джулиани, че поради широко разпространена измама на вота на гласоподавателите, победата на президентските избори през 2020 г. е открадната от неговия клиент", съобщи Нюйоркският съд и добави, че поведението на бившия кмет на града "заплашва общественият интерес" и поради това се налага временно преустановяване на адвокатската му практика в очакване на по-нататъшно производство пред Адвокатският комитет по жалбите.

Бившият адвокат на Тръмп обяви, че ще обжалва решението да му бъде отнет лицензът в столицата на САЩ.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?