1553

Крал Чарлз III шокира: Аз съм роднина на граф Дракула

Твърди се, че крал Чарлз има кръвна връзка с кръвожадния румънски владетел Влад Цепеш, който вдъхновява Брам Стокър да напише историята за вампира Дракула, пише БГНЕС.

Разкритието дойде от актьора Люк Евънс, който се срещнал с кралския особа след приключване на работата по филма 'Dracula Untold' от 2014 г. Актьорът наскоро разкри, че Чарлз му казал, че е проследил произхода си до кръвожадния румънски владетел Влад Императора - известен още като Влад III, Влад Цепеш и Влад Дракула - за когото се твърди, че е вдъхновил измисления вампир на Брам Стокър.

В предаването "Шоуто на Джонатан Рос" Люк обясни как се е стигнало до този странен разговор, като каза: "Спомням си първия път, когато говорих с Чарлз. Бях много нервен. Той се приближи до мен и ме попита: "Над какво работиш?", а аз отговорих: "Току-що завърших филм за румънския владетел Влад Цепеш, който се превръща в Дракула. А той каза: "Забавно, но аз съм роднина на Влад Цепеш".

"Помислих си, че се шегува, но той сподели как е стигнал до кръвната му връзка с Влад".

В 'Dracula Untold' Люк играе румънският владетел от XV век Влад III, а Дракула е неговото чудовищно алтер-его.

Истинският Влад е управлявал област Влахия в днешна Румъния и се смята, че е бил страховит владетел владетел, който е убил хиляди и е екзекутирал много от враговете си, като е използвал набиване на кол, което му е спечелило ужасяващия прякор.

Книгата на Брам Стокър "Дракула" е публикувана през 1897 г. и мнозина вярват, че той е използвал митологията за Влад, за да създаде своя най-известен герой.

Смята се, че крал Чарлз III е далечен правнук на Дракула, по линия на съпругата на крал Джордж V - кралица Мери. След като открива тази историческа връзка, Чарлз посещава региона многократно, купува имот в Трансилвания и дори извършва благотворителна дейност там чрез своята фондация "Принцът на Уелс".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Компетентен

Компетентен

05.11.2022 | 18:45

Значи е българин? Влад е бил български болярин. Кореспонденцията, която е водил е била на БЪЛГАРСКИ ако не се лъжа по думите на проф. Овчаров.

Отговори
0 1
Шоши

Шоши

05.11.2022 | 13:07

Хаха, той затова взе Даяна, да й изпие кръвчицата. Ама не се оказал мъж на висота, особено в леглото! И тя тръгна си търси истински мъж! Роднина та Дракула, ама друг път! Явно много сънува до Камила!

Отговори
2 0
Западняк

Западняк

05.11.2022 | 02:39

Ами то си му личи.

Отговори
8 1
УМЕН

УМЕН

04.11.2022 | 23:53

Не само че ВЛАД ЦЕПЕШ-дракула е БЪЛГАРИН НО ИМА ТИТЛАТА БОЛЯР И В СВИЩОВ ИМА НЕГОВО ИМЕНИЕ НАВРЕМЕТО ИМЕНИЯТА НА НАШИТЕ БОЛЯРИ Е СТИГАЛО ДО КАРПАТИТЕ А СЕГА НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ИМА ИЗКУСТВЕНА ДЪРЖАВА С ИЗМИСЛЕН ЕЗИК ПОСТЕПЕНО ЗАПАДА И РУСИЯ ОТЦЕПВАТ ТЕРИТОРИИ ОТ НАС И СИ ИЗМИСЛЯТ ЕТНОСИ И ДЪРЖАВИ ......

Отговори
9 1
Пловдив

Пловдив

04.11.2022 | 22:46

Значи е с българска кръв, защото Влад Цепеш е български болярин.

Отговори
13 1
Станчев

Станчев

04.11.2022 | 22:41

Чарлз не знам дали е роднина,но е доказано,че граф Влад е от знатно българско потекло,да ви припомня,че не е лошо да си свери знанията който не вярва по старите карти и от кога тези земи са румънски ...

Отговори
11 0
Гери Йорданова

Гери Йорданова

04.11.2022 | 22:37

Нищо чуднода е роднина на вампира Дракула , щом напусна прекрасната д жена Даяна и се ожени за вампирката Камила ! Ха ха ха !

Отговори
15 0
Синята кръв

Синята кръв

05.11.2022 | 06:59

Пък когато, Чаарлзз беше в Столипиново ми каза, че Цар Киро му е далечен братовчед! Така е защото Цар Гого /баща му/е пра, пра внук на майката на Джорч 1/Зюмбюла/, която се пада 28 братовчедка на Кралица Виктория, която пък е пра, пра баба на брат му Чарс рлзз 18!И за това е решил да дойде в Столипиново за да види, как живеят далечните му братовчеди! Искал да си купи и имение в Столипиново но се отказал, защото всички били много скъпи и той не можел да си го позволи!

Отговори
9 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?