4232

Краен срок: Ето какво ще направи Путин преди 9 май...

"Врагът в лицето на Путин обича определени крайни срокове 

"Руските войски планират преди 9 май да започнат настъпателни действия в източната част на страната и в други направления".

Това е заявил ръководителят на пресслужбата на граничния отряд "Стоманена граница" Иван Шевцов, цитиран от "Фокус".

"Врагът в лицето на Путин обича определени крайни срокове и сега те имат краен срок - това е 9 май. Те обичат такива празнични дни, а именно до 9 май те планират да започнат настъпателните си действия както в Източна Украйна, така и в други направления. Но Силите за отбрана са готови за това, както и граничарите, наред с други. Днес граничарят вече не е просто войник с автомат и куче на държавната граница, той е силен боец, който изпълнява задачи за защита и отбрана на Украйна. Затова всички са готови", е допълнил Шевцов.

Той е изразил убеждението си, че всички опити на руските сили да напреднат на която и да е направление ще бъдат спрени.

"В Украйна има ясна разлика от войските на Руската федерация, тя е, че за нас животът и здравето на нашите бойци са по-важни от стоте метра земя, които отдаваме. Врагът завзема тези територии с много големи загуби - поне една на десет. Ето защо сега за нас е по-важно да можем да се изтеглим на по-благоприятни позиции, за да се обединим и да дадем мощен отпор на врага. Противникът не пести личния си състав, не пести и техниката си. За нас дори едно малко отстъпление, ако може да се нарече така, не е достатъчно важно в тактическо отношение, но то спасява живота на нашите бойци", е подчертал Шевцов.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?