Следвайте ни

Коза изяде 20 хиляди евро

Коза от семейно стопанство в сръбското село Симич изяде пари, приготвени за купуването на 10 хектара земя. Добичето, кръстено Белка, въобще не се поколебало да изхрупа сумата от 20 хиляди евро, пише Блиц.


Собственикът на стопанството кътал парите в продължение на няколко месеца, когато дошъл заветният ден за извършване на сделката. Но всичко се объркало. „Станахме рано сутринта, преброихме парите, които трябваше да платим, оставихме ги на масата в хола и отидохме да закусваме. Баща ми всяка сутрин отива рано да нахрани добитъка, но не обърнал внимание и оставил вратата на къщата отворена.

Докато той бил навън, козата Белка влязла вътре, минала и през отворената врата на хола и започнала да яде парите”, разказва през сълзи Милена, снаха на земеделеца. „В един момент чухме някакво шумолене от стаята, влязохме вътре и видяхме Белка да яде парите. Мъжът ми нищо не каза, само стана, взе пушката и застреля козата. Беше изяла почти всичките пари, на масата имаше само около 300 евро, всичко останало беше надъвкано или разкъсано - спомня си и съпругата. - Белка ни почерни къщата.”
Историята на семейството е разказана от репортер на сръбския Ар Инфо, който завършва репортажа си така: „Докато правим интервюто, Белка се въртеше на шиш и можем да ви кажем, че беше много вкусна!”

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?