Следвайте ни

Кой не може да се разболее от COVID-19 според руски учен

viber icon

Коронавирусът е много чувствителен към интерфероновия статус на човека и хората с големи количества интерферон в организма могат да не се заразят от инфекцията, предаде ТАСС.

Агенцията цитира мнението на директора на института "Гамалея" Александър Гинцбург. Интерферонът е съставен от противовирусни белтъчни молекули.

По мнението на учения за профилактиката на Covid-19 е полезен не самият интерферон, а неговият индуктор, тъй като самият интерферон лесно се разлага и е токсичен.

"Това е много мощен препарат, който действа локално. Ако бъде въведен, започват да окапват косите, като при химиотерапия. А трябва да се въведе индукторът на интерферона. Това се постига с лекарствата кагоцел и полиоксидоний. Аз лично ги приемам 2-3 пъти годишно", поясни ученият.

Гинцбург отбеляза, че ако в началото на пандемията руснаците са приемали индукторите на интерферона, то тогава заболеваемостта е било възможно да бъде по-ниска с 20-30 процента.

Освен това той съобщи, че ваксината не действа ефикасно при хората, страдащи от алкохолизъм и наркомания и при тези, които взимат цитостатици.

Коментари (2)

АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

30.03.2021 | 00:45

ПОЧВАТЕ ГО ЗА САМОЛЕТА В УКРАЙНА, РЕЙХАН, ЛУКАНОВ И ТАМ КВОТО СЕ СЕТИТЕ!

Отговори
0 0
АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

30.03.2021 | 00:43

ПЕДИ ДЖУДЖЕТО, ЩЕ ГО ЗАВЛЕЧЕТЕ В ХАГА, ДА ГО СЪДИ ТРИБУНАЛА И СЛЕД ТОВА, КАТО ГО ОСЪДИ, ЩЕ МУ КРЪЦНЕТЕ КРАТУНАТА И ЩЕ МИ Я ДОСТАВИТЕ!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?