46

Космическо приключение! Вижте Гагарин и "Аполо 11" от пясък СНИМКИ

Фестивал на пясъчните скулптури, организиран за 17-и път тази година в Анталия на темата „Космическо приключение“, е домакин на повече от 50 хиляди посетители от май, когато отвори врати.

Анадолска агенция

Повече от 150 скулптури във фестивалната зона на обществения плаж Лара привличат вниманието на местни и чуждестранни посетители тази година.

Анадолска агенция

Сред пясъчните фигури, направени от 25 скулптори с 10 000 тона фин пясък, са произведения с тема "Юрий Гагарин", "Аполо 11", "Нийл Армстронг", "Космическият телескоп Хъбъл" и "Колонизация на Марс".

Анадолска агенция

Изложбата предлага приятни моменти на посетителите със специално осветление и подходяща за темата музика през вечерта.

Анадолска агенция

Анадолска агенция

Посетителите на фестивалната зона имат възможност да видят скулптури, вдъхновени от култови филми като Стар Трек и Междузвездни войни, както и скулптури на тема Космос.

Анадолска агенция

Директорът на фестивала Джем Караджа заяви пред Анадолската агенция (AA), че посетителите могат да станат свидетели на интереса на човечеството към космоса чрез пясъчните скулптури, от космическите наблюдения на Галилео до рисунките на Леонардо да Винчи, от полета на Хезарфен Ахмед Челеби до точната пясъчна реплика на космическата капсула SpaceX Dragon 2.

Анадолска агенция

Караджа допълни, че етапите на изграждане на скулптурите могат да се наблюдават на видеоекрани в района.

Анадолска агенция

Посетителите на изложбата също могат да правят наблюдение с телескопи на слънцето през деня и на луната и небесните обекти през нощта Караджа сподели, че те целта на събитието е да повишат интереса на посетителите към космоса.

Анадолска агенция

Той допълни, че туристите посещаващи изложбата са главно от Русия, Германия и страните от Близкия изток.

Анадолска агенция

Анадолска агенция

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?