1553

Кошмар в Истанбул, 29 души загинаха в нощен клуб ВИДЕО

29 души загубиха живота си днес при пожар, избухнал в подземието на 16-етажна жилищна сграда в Бешикташ, Истанбул, където се е помещавал голям нощен клуб.

АА

В изявлението си губернаторът Гюл заяви: „Ранени и убити, бяха хора, работещи при ремонт на нощния клуб. Заведението е получило лиценз през 1987 г., като той е подновен през 2018 г.“

АА

Кметът на община Истанбул Екрем Имамоглу също заяви: „Няма заявление за обновяване или строителство в сградата. Това е в зона, която не се вижда, защото е два етажа под земята. Няма оплаквания от живеещите наоколо. Направен е незаконен ремонт в сградата.“ По случая е образувано разследване и са задържани 6 души.

АА

Според информация на Анадолската агенция (AA) днес в 12.47 ч. по неизвестна причина е избухнал пожар в клуб Маскарад, намиращ се под 16-етажна сграда в централния квартал Гайреттепе.

АА

След сигнал на място са изпратени екипи на пожарната, здравеопазването и полицията. Екипи на полицията са предприели превантивни мерки в района. Екипи на пожарната на минус 1-ви и минус 2-ри етажи на сградата, използвани за клуб, са се отзовали на пожара с 31 автомобила и 86 души персонал.

Кислородни бутилки са избухнали от искра при заваряване по време на ремонта в помещението, съобщи Хабертюрк. На мястото е избухнал пожар

АА

Министърът на вътрешните работи Йерликая съобщи: „Започнато е административно разследване във връзка с пожара и са назначени 2 граждански инспектори.“ 

АА

Шестима отговорни за ремонта служители в клуба са задържани във връзка с пожара. 

АА

Министърът на правосъдието Йълмаз Тунч заяви: „Бог да прости онези, които загубиха живота си при пожара и желая бързо възстановяване на ранените. За съдебно разследване което е инициирано от Главната прокуратура на Истанбул във връзка с пожара са назначени 3-ма прокурори. Разследването на местопрестъплението и усилията за събиране на доказателства продължават, а експертен екип от 3 души, специализиран в безопасността на труда и пожарната безопасност, продължава работата си по търсене на причината за пожара", сподели той.

АА

Министърът на здравеопазването Фахретин Коджа обяви, че 26 линейки и 1 екип на Националния медицински спасителен екип (UMKE) са били изпратени незабавно при пожара в Истанбул. В публикацията си в акаунта си в социалните медии министър Коджа заяви, че пожарът е потушен и усилията за охлаждане продължават. "15 души бяха ранени, като 6 от тях са сериозно пострадали. 

АА

Лечението на тежко пострадалите, които са хоспитализирани продължава в болниците, където са откарани. Екипите продължават работа в сградата, където е станал инцидентът. Самоличността на жертвите все още не е известна."

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?