Следвайте ни

Кораби със 130 000 живи животни блокирани в Суецкия канал

viber icon

Десет товарни кораба на Румъния, натоварени с най-малко 130 000 живи животни, са блокирани в Суецкия канал на път към трети страни в Близкия изток, съобщава телевизия Диджи24.

Румънската санитарно-ветеринарна служба търси решение, за да не се стигне до измирането на животните от глад, жажда или горещина.Властите заявиха, че са се свързали със собствениците на корабите, които са уверили, че имат достатъчни складови наличности за животните и че плавателните съдове разполагат с инсталации за обезсоляване, ако питейната вода свърши.

"В момента корабите имат вода и храна за животните. Натоварени са с допълнителни 25 процента. Опцията за петте кораба, които се намират в Егейско море, е да се върнат. Друга мярка е да свалят животните в близки пристанища, които да осигурят условия за защита на животните", посочи Виорел Кьовяну, председател на Националната санитарно-ветеринарна служба.

Като първа мярка румънските власти са спрели на 24 март всички кораби, които е предстояло да потеглят в същата посока, за да се избегне блокирането им на входа на Суецкия канал.

Движението през него е блокирано от няколко дни, след като гигантски контейнеровоз заседна в него, а опитите за освобождаването му засега не дават резултати.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?