Следвайте ни

Корабът, запушил Суецкия канал, със странно еротичен маршрут СНИМКА

viber icon

Причината корабът Ever Given да заседне на плитчина в Суецкия канал на 24 март е странният курс, който е предприел.

Жената-капитан на морския съд е изобразила с управлението си този курс на картата, като той напомня на мнозина за мъжкия полов орган, съобщават световни издания.

Наблюдението на Ever Given се превърна в хит в социалните мрежи, като VICE обърна специално внимание на странните маневри на кораба. 

Говорител на тракера VesselFinder.com потвърждава, че данните от GPS-а на кораба са точни, а капитанът му е "рисувал" картинки в Червено море,  преди да продължи по пътя си и в крайна сметка да заседне.  

Международната компания Ever Given се заела с този въпрос. Тя е обвинила Марва Ел Селехдар, капитанът на кораба, в провокация. Все още не е известно дали капитанът нарочно е решил да следва такъв странен курс или това е просто голямо съвпадение.

В продължение на четири дни в Суецкия канал работници се опитваха да изтеглят кораба, но без резултат. В резултат на това се е наредила опашка от повече от 230 кораба, които чакат възможността да преминат през канала. Този брой расте с всеки ден.

Компанията, която притежава кораба активно си сътрудничи с местните власти. Възможно е операцията по възстановяване на морските пътища да продължи още дни.

Има информация, че корабът е заседнал поради силния вятър, но това все още е само теория. 12% от световната търговия преминава през Суецкия канал, така че сега предприемачите търпят загуби за милиарди. Алтернативният маршрут отнема две седмици.

По-рано стана ясно, че влекачите са успели леко да преместят контейнеровоза, като носът на кораба, забит в пясъка, е започнал да се движи. 

Също така се появи информация, че десет товарни кораба на Румъния, натоварени с най-малко 130 000 живи животни, са блокирани в Суецкия канал на път към трети страни в Близкия изток. 

Румънската санитарно-ветеринарна служба е свикала кризисна клетка и се търсят решения, за да не се стигне до измирането на животните, намиращи се на борда на блокираните кораби, от глад, жажда, горещина или претъпканост, пише  blitz.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?