3906

Кораб с 21-членен екипаж беше потопен край бреговете на Шанхай ВИДЕО

Турската главна дирекция по морските въпроси съобщи, че корабът "Омега", плаващ под флага на Маршаловите острови, с екипаж от 21 моряци, е бил потопен от друг кораб в Китай.

Стана известно, че корабът, собственост на базирана в Анкара компания, е потънал след сблъсък с друг кораб край бреговете на Шанхай.

В резултат на разследване, проведена от Главната дирекция по морско дело, Главния координационен център за търсене и спасяване, с Шанхайския център за спасяване и координация, беше заключено, че корабът "Омега" е потънал в резултат на сблъсък с кораб на име "Мирабелла" край бреговете на Шанхай. Сред инцидента 21 моряци, 16 от които турци, които са напуснали кораба със спасителна лодка, са били повлечени от катастрофиралия кораб. Екипажът на другия кораб е успял са ги спаси в последния момент. Съобщава се, че има трима сериозно ранени моряци, докато за останалите се твърди, че са в добро здраве. 

В изявление на Главната дирекция по морско дело се съобщава: „Беше проведена среща с третия капитан на кораба и се извършва координация с турското Министерство на външните работи и MRCC (Спасителен и координационен център) Китай за евакуацията от кораба, на останалите моряци, които са в добро здраве." 

Кадри, заснети от турския екипаж от момента на потъването на кораба, бяха публикувани в социалните мрежи. Във видеото се чува как моряк казва: „Кълна се, че потъваме“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?