46

Коя държава първа се опълчи на ястията с щурци и скакалци

Лабораторните продукти не гарантират качество, благополучие и защита на италианската хранителна и винена култура и традиция, гласи позицията

Италия първа се осмели да забрани лабораторно произведеното месо и други синтетични храни.

Дясното правителство в Рим подкрепи законопроект, забраняващ изкуствените храни, подчертавайки италианското хранително наследство и защитата на здравето, информира БиБиСи.

Ако предложенията бъдат приети, нарушаването на забраната ще доведе до глоби до 60 000 евро, предаде news.bg.

Министърът на земеделието Франческо Лолобриджида изтъкна важността на хранителните традиции на Италия. Фермерското лоби похвали инициативата на правителството.

Селскостопански лобита събраха половин милион подписа през последните месеци, призовавайки за защита на естествената храна срещу синтетичната храна. Сред подписалите се е и министър-председателят Джорджия Мелони.

Предложеният законопроект дойде след поредица от правителствени постановления, забраняващи използването на брашно, получено от насекоми като щурци и скакалци, в пица или паста.

Лолобриджида, който идва от крайнодясната партия "Братя на Италия" посочи, че лабораторните продукти не гарантират качество, благополучие и защита на италианската хранителна и винена култура и традиция, към която част от традицията е свързана.

Предложенията, одобрени от министрите, се стремят да забранят синтетичните храни, произведени от животински клетки, без да се убива животното, и ще се прилагат и за лабораторно произведена риба и синтетично мляко.

Миналия ноември Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) разреши клетъчно култивирано пиле за човешка консумация след внимателна оценка. През 2020 г. Сингапур даде регулаторно одобрение лабораторно отгледаното пилешко месо да се използва в хапки.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
13 коментара
ЖИВОТНИТЕ ПРОКЛЕТИ

ЖИВОТНИТЕ ПРОКЛЕТИ

30.03.2023 | 10:29

КАПАЧКИ СЪБИРАТ! ФАМИЛИЯТА ЩЕ ВИ РАЗГОНЯ СКО ТОВЕ МРЪСНИ!

Отговори
0 0
ЖИВОТНИТЕ ПРОКЛЕТИ

ЖИВОТНИТЕ ПРОКЛЕТИ

30.03.2023 | 10:26

КАТО РЕЦИКЛИРАТ ПЛАСТМАСАТА, ЩЕ ТРЯБВА ДА ВНАСЯТ ВЪГЛИЩА, А ТЕ СА С ПАРИ :)

Отговори
0 0
ЖИВОТНИТЕ ПРОКЛЕТИ

ЖИВОТНИТЕ ПРОКЛЕТИ

30.03.2023 | 10:25

ПЕЧЕЛЯТ ОТ ГОРЕНЕТО НА ОТПАДЪЦИ ПО ТЕЦ, ЗАТОВА ДАЖЕ И ВНАСЯТ! КАКВО РЕЦИКЛИРАНЕ?! ЖИВОТНИТЕ СА АЛЧНИ!!! ГАДНИ В ЧЕРВАТА!!! ИЗРОДИ ГЯУРИ!

Отговори
0 0
ЖИВОТНИ ПРОКЛЕТИ

ЖИВОТНИ ПРОКЛЕТИ

30.03.2023 | 10:23

ИНАТ НА БОГА, В ГРОБИЩАТА!

Отговори
0 0
ЖИВОТНИ ПРОКЛЕТИ ИНАТЛИВИ

ЖИВОТНИ ПРОКЛЕТИ ИНАТЛИВИ

30.03.2023 | 10:22

КОЯ ГОДИНА КАЗАХ ДА НАПРАВИТЕ БУТИЛКИТЕ, КАТО ТИЯ В ХОЛАНДИЯ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ! bta. bg/bg/news/economy/429837-depozitni-sistemi-za-sabirane-na-opakovki-primeri-ot-islandiya-i-finlandiya

Отговори
0 0
Мразим джендърите

Мразим джендърите

30.03.2023 | 09:09

Браво на Италия! Крайно дясното правителство работи в интерес на гражданите си за разлика от нашите либерал уроди от гейпарада на ППДБГТ, които биха ни сложили и цианкалии в хляба по предтекст, че е много демократично и спазва евроатлантическите ценности.

Отговори
2 1
Западняк

Западняк

30.03.2023 | 04:13

Марица нещастна!! Какви са тези щурци скакалци в заглавието?? Става дума за синтетични храни, произведени в лаборатория. То бива простотия, но вие сте върхът! Долнопробен селски таблоид!

Отговори
6 2
Аман от пишман евролидери

Аман от пишман евролидери

29.03.2023 | 23:20

Продажните евроатлантически лидери са решили окончателно да унищожат Европа! И този процес са го решили този път много бързо да стане с отровна синтетична храна мръсници! След ковида и войната посегнаха и на храната! И сега гласувайте пак за мръсните евроатлантици! Убийци!

Отговори
16 1
Мзйна

Мзйна

29.03.2023 | 23:02

Браво на Италия !!!!!!!!!!!! СМЪ-РТ на САЩ и ку-рвата чи-футска Берлускони предателя на Италия мръ-сния комунист

Отговори
14 2
комунист

комунист

29.03.2023 | 22:34

Щом сте търпеливи ще Ви хранят като бройлери.Браво на Италианците.

Отговори
17 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?