71

Кооперация се срути, човек загина под развалините СНИМКИ

Срути се четириетажна кооперация в Малатия, която беше евакуирана сред земетресенията с магнитуд 7,7 и 7,6 на 6 февруари в Югоизточна Турция, тъй като беше силно повредена.

АА

Инцидентът е станал в квартал Акпънар в Баталгази, окръг Малатия.

 

В района са изпратени екипи на пожарна, здравеопазване,  полиция и дирекцията за извънредни ситуации и борба с природни бедствия към президентството в Анкара (АФАД).

АА

Междувременно 3-ма от 4-мата души, които са се намирали в сградата да събират скрап са успели да се извъкнат в последния момент изпод развалините, но безжизненото тяло на един човек, е открито след мащабна спасителна операция под отломките.

 

Издирвателните екипите след около 2 часа работа, достигнаха до тялото на Орхан Кюкюн (28), който беше затрупан под останките на срутената сграда.

АА

Тялото на Кюкюн е откарано с линейка в моргата на Института по съдебна медицина.

АА

Губернаторът на Малатия Хулуси Шахин, заместник-председателят на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Малатия Йознур Чалик, кметът Селахатин Гюркан направиха проверка в региона.

Губернаторът Шахин заяви пред репортери: "В сградата 4 души събиращи железни отпадъци се опитваха да разглобят метални врати в момента когато сградата започна да се руши. Трима от тях успяха да избягат, а за съжаление един остана под развалините. Нашите спасители успяха да открият неговото тяло. Никога не трябва да се влиза в силно повредени сгради по каквато и да е причина. Тъй като структурната цялост на сградите е нарушена, те могат да се срутят при най-малката вибрация, във всеки момент. 

АА

В момента има около 35 хиляди такива силно повредени сгради в нашия град. Премахването на тези сгради ще отнеме време. 

АА

Влизането в тези постройки е животозастрашаващо. За съжаление, това, което видяхме тук днес е пример за това. Моля, нека стоим далеч от силно повредени сгради."

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?