46

Консулът ни в Мелитопол: Имаше инцидент, вече всичко е наред

"Имаше инцидент, вече всичко е наред" - това заяви българският консул в Мелитопол Сергей Желев пред OFFNews.

Припомняме, че кметът на украинския град Мелитопол Иван Федоров съобщи по-рано днес, че почетният консул на България Сергей Желев е отвлечен от руски военни. По-късно от Министерството на външните работи отрекоха информацията. "Сергей Желев е в безопасност в дома си", казаха оттам. 

В началото на руската инвазия в Украйна Желев заяви, че няма да напусне Украйна, за да помага на българи и украинци. 

"С две думи - засега съм в добро здраве и всичко е нормално вече. Аз знам, че в България своите никой не ги изоставя. На мястото си съм, работя и помагам. Вече всичко е нормално. Преди един ден имаше инцидент", обясни Желев.

На въпрос какво точно се е случило консулът ни не пожела да отговори. "Инцидент имаше, но всичко мина", лаконичен е той. "Слава Богу, сега всичко е нормално. Някои написаха… Всичко е нормално. Всичко е добре", каза почетният ни консул и добави, че е помогнал дипломатическият му имунитет.

"Засега се нормализира ситуацията, има снабдяване с продукти. Общувам с мнозина в Мелитопол, малко или много хората свикват, по-малък е броят на заминаващите за България. Тези, които желаеха, ги изпратихме. Помогнахме на всички, организирахме коридор през Запорожие, оттам консулството. Митко Василев се занимаваше, изпращаха автобуси, посрещаха ги в Черновци и оттам - Кисе (Антон Кисе, депутат във Върховната рада - бел. ред.) и Оля Гроздова ги караха към България. Маршрутът работеше, изпратихме пет автобуса и много коли", обяснява консулът.

Цялото интервю можете да прочетете тук.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Никой

Никой

24.04.2022 | 19:38

Поредната изкривена пропаганда, а после, обяснявай че нямаш сестра.

Отговори
2 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?