71

Конфискувани лимузини на мафиоти подновяват автопарка на полицията в Истанбул ВИДЕО

След разбиването на банда Команчеро в Истанбул в Турция, 23 луксозни коли, конфискувани при операцията, са разпределени на полицейското управление в мегаполиса.

Мотоциклетната банда Команчеро, ръководена от родения в Австралия Хакан Айък, беше разбита при операция миналия месец, като луксозните им превозни средства бяха конфискувани. ВИП автомобилите с пазарна стойност 100 милиона турски лири, включително Ferrari 488 GTB, Bentley Continental GT, Land Rover Range Rover L460, Porsche Taycan Turbo и най-новите модели на марките Mercedes, BMW и Audi, са регистрирани в описа на полицейското управление в Истанбул.

Автомобилите бяха поставени в склад в квартал Пендик и модифицирани, готови да бъдат пуснати на работа по улиците на Истанбул през следващите дни.

Бандата Команчеро, която носи името си от филм от 1968 г., е създадена от Мик Хауи, който живее в Сидни, Австралия. След убийството на Хауи, Марк Дъглас Бъдъл поема бандата. Под ръководството на Бъдъл бандата, която основно извършва сплашвания и изнудвания с телесни повреди и престъпления с наркотици, се разпространява първо в американския континент, а след това и в целия свят, превръщайки се в пълноценен картел.

Команчеросите бяха известни със строгите си правила и йерархия. След като Бъдъл беше задържан в турската част на Кипър през 2022 г., той беше екстрадиран в Австралия и арестуван. Впоследствие начело на бандата застава Хакан Айък с прякор "Рейс".

Почти всички членове на бандата са били в червения списък на Интерпол.

Според констатациите мениджърският екип на бандата, която е транспортирала набавените от тях наркотици от Южна Америка до Австралия, Холандия и Хонконг през Южна Корея и Южна Африка, е избягала в Северен Кипър и Турция, когато австралийските и американските власти са ги притиснали в ъгъла. Цялата банда беше разбита при операция миналия месец в Истанбул.

"В резултат на успешните операции, проведени от нашето полицейско управление в Истанбул срещу организирани престъпни организации, бяха задържани 23 превозни средства.

 След решението на съда тези автомобили са предадени на нашата полиция.

 Отсега нататък тези инструменти не принадлежат на престъпни организации, а  ще бъдат в служба на нашата полиция и в услуга на нашата нация!", написа турският вътрен министър Али Уерликая в социалната мрежа Х. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
yuiyu

yuiyu

27.12.2023 | 17:21

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може---~~-- https://da.gd/xlbio

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?