71

Конфискуваха валута за 2,1 млн. лева на Капитан Андреево

Заловиха на ГКПП Капитан Андреево автобус, микробус и ТИР, за които се установи, че са опитали да преминат границата за Турция, без да декларират хиляди долари, евро и украински гривни. Сумата се равнява на 22 милиона турски лири, или 2,1 милиона лева, съобщи турската агенция Демирорен (DHA).

 

Автобус, пътуващ от Украйна за Турция е задържан на Капитан Андреево. При митническия контрол в пролуката на стълбите за влизане в превозното средство е намерен полиетиленов плик с недекларирани долари. Общата сума на намерената валута е определена на $125 хил. (над 229 хил. лв.).

 

При друг инцидент е установено, че в пространствата на шофьорската кабина на микробус, използван от молдовски гражданин, и в специално пригодено скривалище на задния капак на микробуса са открити пакети, опаковани в черни чували. Установено е, че пакетите съдържат пачки украински банкноти, общата сума на недекларираната валута е 32 461 000 украински гривни, равняващи се на над 1,6 млн.  български лева.

 

При трети случай, в ТИР с турски номера, пътуващ от Германия за Ирак са открити евробанкноти в различни номинали. Нелегално пренасяната валута е била скрита във въздухопровода в товарния отсек на ремаркето на камиона. Общата сума на недекларираната валута е установена на 179 200 евро (над 350 хил. лв.)

По случайте са образувани досъдебни производства от митнически инспектори под надзора на Районна дирекция Хасково – Районна прокуратура – ​​Свиленград.

 

За да се проследят и неутрализират нелегалните канали между България и Турция, българските власти работят в тясно сътрудничество с турските гранични органи на пункта Капъкуле, се подчертава в информацията.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Много важно

Много важно

11.03.2023 | 18:54

Да пътуват,, хартишките,,....!

Отговори
0 0
Ние да му мислим със заплати и пенсии под световния минимум

Ние да му мислим със заплати и пенсии под световния минимум

11.03.2023 | 18:28

Имаме си голяма спекула, свръх европейски цени, забрани и пакети санкции срещу цяла Европа и с тройна европейска инфлация. Да ви е честито българи евроатлантици!

Отговори
2 0
И къде отиват милиончетата?

И къде отиват милиончетата?

11.03.2023 | 18:16

Ха така милиарди долари за война в Украйна а украинците с милиончетата свободно си разнасят милиони за пропаганда в Европа.

Отговори
2 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?