Следвайте ни

Кондори потрошиха къщата на американка

viber icon

Гигантските калифорнийски кондори се срещат рядко, но не и в дома на Синда Микълс, съобщиха БТА и АП.

Между 15 и 20 от огромните птици, които са застрашен вид, неотдавна си харесали къщата на американката от Тъхечапи и я направили почти на пух и прах.

Дъщерята на Микълс Шона Кинтеро от Сан Франциско започна да публикува снимки на пакостливите шумни гости в Туитър. Пред в."Сан Франциско кроникъл" тя каза, че се появили край дома на майка й миналия уикенд.

Птиците потрошили верандата, унищожили покривалото на джакузито на двора, разкъсали декоративни флагчета и фигури в градината на дома й. Саксиите с цветя на верандата били съборени, парапетите - одраскани и навсякъде имало следи от екскрементите им.

"Тя е разтревожена, но и силно впечатлена и знае, че това е необичайно преживяване", каза Кинтеро за майка си.

От службата за опазване на околната среда, която има програма за опазване на застрашени видове, написаха в Туитър, че къщата на жената е в исторически хабитат на кондорите и съветват Микълс да се опита да прогони безопасно птиците, като им повишава тон, пляска с ръце или ги пръска с вода.

През 80-те години калифорнийските кондори почти изчезнаха, малкото останали птици бяха настанени в зоопаркове, за да се размножават под наблюдение. Днес в дивата природа вече живеят няколкостотин птици.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?