Следвайте ни

Компютърни трикове: Как да търсим в отворените табове на Chrome и Firefox

viber icon

Съвременните браузъри ни позволяват отварянето и преглеждането на голям брой сайтове в отделни табове и ако човек  търси някаква информация, може бързо да се окаже затрупан с десетки отворени страници на компютъра.

В подобна ситуация намирането на правилния таб може да се окаже досадна задача. За щастие, браузърът Google Chrome разполага с търсачка, която улеснява и ускорява процеса. Лесен трик за Firefox пък решава проблема по малко по-различен начин.

За потребителите на Chrome е важно да знаят, че функцията е налична от Chrome 87 и нагоре, но не и в по-старите версии на браузъра. Тя добавя малък, кръгъл бутон със стрелка надолу в горния десен ъгъл на прозореца, когато има отворени табове.

Кликване върху нея отваря списък с табовете и поле за търсене. То може да се активира и чрез клавишната комбинация CTRL+Shift+A. Търсачката работи в реално време, т.е. показва резултати още докато потребителят въвежда символите. Така може да се намери таб по-лесно дори и да не помните конкретното му име.

При Firefox е още по-лесно. Просто трябва да се кликне в полето за писане на адрес в горната част на прозореца и да се въведе символът за процент - %. Това ще покаже списък с отворените към момента табове дори и да са в различни прозорци. Въвеждането на символи отново показва в реално време най-близките резултати, пише Вести бг.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?