Следвайте ни

Колумб акостира във Венецуела

viber icon

Христофор  Колумб акостира на континентална Америка при Венецуела на 1 август 1498 г.  Легендарният мореплавател, роден в предградието на Генуа, предприема четири изследователски експедиции в периода между 1492 и 1504 г. За  пътешествията му с опознавателна цел е издаден указ на испанския крал.

 


Събитията по време на тези експедиции той описва в бордовите си дневници. Оригиналите на тези дневници не са запазени, но испанският свещеник-доминиканец Бартоломе де Лас Касас прави частично копие, което достига до наши дни и благодарение на което стават известни много детайли за описаните експедиции.

 


Колумб е пропътувал почти всички по-важни маршрути, познати на европейските моряци по това време - Средиземноморието, Атлантическото крайбрежие на Европа и Африка. Открива Саргасово море, Бахамските острови, Куба и Хаити, Малките Антили и Пуерто Рико, Ямайка, Тринидад и Южна Америка, Карибите и Централна Америка.

 


На името на мореплавателя са наименувани голямо количество географски обекти по всички краища на света. Неговото име носят 14 града и плато в САЩ, планина, провинция, езеро и нос в Канада, ледник в Аляска,  държава в Южна Америка.

 


Но и до днес продължават спорове дали Христофор Колумб, или викингите са открили Америка.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Стоев

Стоев

01.08.2019 | 10:15

Много по-просто и доказано е, че Америка е открита от индианците и по това няма спор.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?