Следвайте ни

Кой плати дълговете към мафията на убития мъж на Гуркова

viber icon

Наталия Гуркова може да си отдъхне, тъй като задължения на съпруга й – изпадналия в немилост милионер Джордже Михалевич, вече принадлежат на миналото, пише "Уикенд".

Буквално дни след опелото в гръцката църква „Свети Георги” в Йоханесбург на 6 октомври 2018 г. започнали преговори за погасяване на задълженията и преразпределяна на остатъците от бизнеса на черногореца, чиято диамантена кариера стартира от Сърбия с помощта на тогавашни политици и контакти със заможни сръбски евреи. 

Малко след 1 ноември, когато изтекли така важните според християните 40 дни от смъртта на Джордже, приятелите му задействали стар „канал”. Те били готови на всичко, за да не излизат сърбите от бизнеса с диаманти. Ако се вярва на слуховете, Земунската група, която усилено препира пари чрез строежи на домове и административни сгради в различни райони на Белград и не само, се бръкнала с няколко милиона долара за честта на Михалевич.

Всяка пръсната пара си заслужавала, защото се очаквала голяма възвръщаемост в рамките на няколко милиарда долара. Момчетата вече били избрали и лидер, чието има нямало нищо общо с фамилията на Михалевич. Очаквало се след нова година, която по сръбски стил идва на 13 януари, новият диамантен бос да стъпи официално на Черния континент. 

Публична тайна е, че приживе съпругът на Гуркова имаше вземане-даване с две от най-одумваните фигури в бивша Югославия – Доброслав Гаврич и Милан Джурич, чиито постоянни адреси също са на територията на ЮАР. Мъжете имат славата на „чистачи” в следвоенна Сърбия от 1999 г. насам. Преписвани са им куп далавери и злодеяния,  а досиетата им били богати като Александрийската библиотека.

Пет месеца преди разстрела на Джордже в центъра на Йоханесбург бе гръмнат и Милан Джурич от Земунския клан, който пък е съден и осъден за смъртта на легендарния Акран, чиято вдовица - Цеца Ражнятович, продължава да влудява сърцата на чалга феновете от целия Балкански полуостров. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?