1553

Кога вашата котка ви има за родител

Ако носите снимка на котката си в портфейла си заедно със снимки на децата си, очевидно сте от хората, които смятат косматите любимци за пълноправни членове на семейството. Но дали вашата котка мисли същото? Ветеринарката от Нова Зеландия д-р Лиън Мелин изброи за Parade специфични признаци, че котката ви възприема, като „мама“ или „татко“.

„Котките нямат непременно същата концепция за майка и татко като нас. Те обаче гледат на своите човешки „родители“ като на пазители и приятели. Може да забележите, че вашата котка не прави някои неща с други хора, но ги прави именно с вас, защото ви възприема като неин родител!", казва Мелин.

И така, ето 10 неща, които котките правят само с онези, които смятат за най-близки човешки „приятели“ или „родители“:

1.Те ви стоплят. Движенията с лапите, подобни на месене на тесто или масажиране на меките части на тялото на собственика, е типичен пример за това поведение. Това е знак, че вашата котка се чувства добре и комфортно с вас, казва ветеринарката.

2. Те мъркат, когато са близо до вас. „Мъркането е общоизвестно като знак за спокойна котка“, казва д-р Мелин.

3. Те "говорят" с вас. Котетата мяукат на майките си, когато имат нужда от нещо. Въпреки това, когато котките станат възрастни, те вече не мяукат на други котки. Възрастните котки мяукат само на хора. Вашата котка прави това, защото иска да взаимодейства с вас!

4. Форма на опашката. Ако вашата котка държи опашката си във формата на въпросителен знак или кука, това означава, че е щастлива. Може да забележите, че вашата котка прави това само с вас. Това е така, защото тя се чувства щастлива около вас. Вашата котка може дори да увие опашката си около крака ви в знак на обич.

5. Блъскат те. Ако котката ви някога ви е удряла с глава, тя не се е опитвала да ви събори. Това поведение е начин на общуване между котето и майката котка. Котките също правят това, за да ви маркират с миризмата си, за да ви разпознаят като част от тяхното семейство!

6. Те ви облизват. Това също е много социално поведение за котките. Това показва, че ви имат доверие. Котките често разпространяват това поведение и върху стопаните си, защото се чувстват най-спокойни около тях. Това също може да бъде начин да почувстват миризмата ви и да ви нарекат семейство!"

7. Те „бавно примижват“ срещу вас. Когато вашата котка ви гледа и бавно затваря очи, тя почти изглежда като много сънлив човек, който се опитва да остане буден. Според ветеринаря това е знак за голямо обожание. „Някои хора дори смятат, че това е начинът на вашата котка да ви целува!“ казва д-р Мелин.

8. Те идват при вас, когато са гладни. Това показва, че котките ви виждат като техен опекун и стопанин. Те вярват, че вие им гарантирате добре нахранен живот.

9. Те ви носят неща. Ловът е вродено поведение на котките. Тези от тях, които имат достъп до външния свят, могат да ви донесат уловени мишки, листа и щурци. Жилищните котки може да споделят своите играчки с вас. Те правят това, за да ви възнаградят, че се грижите за тях!

10. Те спят до вас. Когато котка спи до вас, това е сериозен знак за комфорт и доверие. Това показва, че вашата котка разчита на вас за защита в случай на опасност и ви смята за гарант за собствената си безопасност. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
10 коментара
Хейт   до когато

Хейт до когато

25.02.2024 | 11:48

Простаците необразовани да не пишат разбрали е ПЕДАЛЧЕ

Отговори
5 3
Нашия

Нашия

25.02.2024 | 09:44

Не обичах котки, даже бях жесток към първата ни котка, която беше кротко и мило животно.След смъртта й взехме мъничко улично котенце. То се влюби в мен още отначало и сега проявява всички признаци от статията. Жена ми ревнува :"Аз я храня, аз й почиствам, а все при тебе идва". Сега обичам котки.

Отговори
21 3
До когато

До когато

25.02.2024 | 09:14

Само свине и крави и други са домашни животни . Кучета и котки са любимци и членове на семейството. Котките и кучетата ни възприемат като родители щом се грижиш за него и го храниш .

Отговори
22 3
Животни до когато

Животни до когато

25.02.2024 | 07:33

Много просто и тъ..по изказване явно не обичате животни . Осен тези който са вкопи ара или в курника . От селянин какво да се очаква . Ако е животни трябва да е полезно . Разбрали нещо от написаното бе тъп...анар .

Отговори
9 6
До Когато

До Когато

25.02.2024 | 07:31

И когато отгледаш малко коте или куче от бебе как няма да го приемеш за член на семейството а то щете приема за родител. Такъв си в неговите очи.

Отговори
30 1
Когато

Когато

25.02.2024 | 03:33

Сте я родили или направили. Във всички други случаи котката е само едно домашно животно.

Отговори
3 24
До Когато

До Когато

25.02.2024 | 07:30

Не четеш внимателно бе човек . Котките ни възприемат като техни родители . Цял живот гледам и всичко написано е вярно и котката е член на семейството не е домашно животно и купето също е така . Домашно животно е кравата или свинята .

Отговори
19 1
До когато

До когато

25.02.2024 | 09:21

Задръстеняк не харесваш животните .

Отговори
15 3
ДО  до когато

ДО до когато

25.02.2024 | 11:47

Про..ст ,задръстен , ла..йнар , по..длога, плу..жек. Соп...ол , тиквеник мухлясал , фалос миризлив , пе..дал, трав..ерса , ле..збо, сифил..итик , др...исняр , от...падък , бок..лук , с..виня , тап...ир , сло..нско ла..йно , кап...ут , олиг...офрен , кре...тен,дух..аш и ли..зач.

Отговори
3 8
Didier93

Didier93

25.02.2024 | 02:24

Здравейте г-н/г-жо Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем, вариращ от €2000 до €10,000,000 при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда, не се колебайте да се свържете с нас по имейл: Имейл: didierdf93@ gmail.com

Отговори
1 14

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?