3906

Кога ще приключи войната в Украйна? Говори ветеран от АТО

Руско-украинската война може да приключи още тази година. Това мнение изрази ветеранът от АТО (антитерористична операция) Тарас Чмут, ръководител на фондация "Върни се жив".

"Всичко е възможно, живеем в свят, в който всичко е възможно. След 24 февруари 2022 г. мисля, че всеки трябва да възприема света като такъв, че всичко е възможно, пише блиц. 

Затова какво ще стане, ако...", каза той, цитиран от UNIAN.

Той също така добави, че помощта, която Вашингтон отпусната на Киев, ще позволи на Украйна да продължи борбата срещу Русия поне още една година. Освен това той разказа как тази помощ може да повлияе на работата на доброволческите организации в Украйна.

"Много бих искал тази помощ да не е необходима. Но това е невъзможно, дори и да отделим не 61, а 161 милиарда долара.

Това не са взаимозаменяеми процеси. Това са процеси, които се допълват взаимно", обясни Чмут.

На въпрос какво ще прави доброволческият фонд "Върни се към живота" след отпускането на помощта, Чмут отговори: "Всъщност същото, което правим и сега. 

Правителства, институции, големи машини – те са бавни, инертни, бюрократични и работят с много широки щрихи. И колкото по-голяма е машината, толкова по-широки ходове работи.

Доброволческото движение работи точно, гъвкаво е, бързо и доста често там, където има нужда".

Помощ за Украйна от САЩ: последни новини

По-ранно издание на PoliticoPro, позовавайки се на свои източници, отбеляза, че американските дронове MQ-9 Reaper са начело в списъка с оръжия, които Украйна иска да получи от САЩ. Според наличната информация Киев планира да ги използва за разузнаване.

New York Times съобщи, че докато чака помощ от САЩ, Украйна продължава да губи своите територии. Според журналисти това е опит на Руската федерация да използва последния „прозорец на възможност“ на фронта.

Въпреки това, според The ​​Economist, въпреки че новият пакет ще укрепи отбраната на Украйна, той не е достатъчен за деокупация на териториите, които Русия завзе.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
5 коментара
Иванов

Иванов

09.05.2024 | 17:34

Казах го преди казвам и сега само разполагането на ядрено оръжие в Украйна и заплахата за използването му ще накара безумците в Кремъл да спрат войната и да се изтеглят друг вариант за тях няма освен глобален конфликт който ще унищожи и русия

Отговори
3 9
Пак много

Пак много

09.05.2024 | 16:13

рев от copocoидите .

Отговори
6 3
АСПАРУХ

АСПАРУХ

09.05.2024 | 14:12

СМЕЛЕЕ ,СМЕЛЕЕ РАБОТАЙТЕ БРАТЯ И МИР СТАНЕТ ДРУГОЙ И ЛУЧШЕ. ......... НОВИЯТ 9 МАЙ НАБЛИЖАВА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАС!!!!!!

Отговори
5 9
Мнение

Мнение

09.05.2024 | 13:33

Какви оръжия и то убиване на хора , красота ... радвайте им се ...

Отговори
4 10
Много

Много

09.05.2024 | 13:26

Прости хора работят в тоя пропаднал сайт. Поне чете какви глупости пишете или не ги четете понеже ви се плаща на дума . Дано сте изкарали за един хляб , да си нахраните децата . Смешници . Дано новият ви главен редактор скоро се спомине на работното си място и вие да го последвате . НЕКАДЪРНИЦИ !

Отговори
5 11

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?